Legens Dag markeres med Go Play

FDF markerer Legens Dag ved at opstille Go Play-standere i 14 byer på lørdag. 

29. Aug 2017
Christina Gro Hansen

Lørdag den 2. september holder FDF traditionen tro Legens Dag. I år markerer FDF dagen ved at forære Go PLay-standere til 14 danske provinsbyer. 

FDF har siden 2010 sat fokus på legen med Legens Dag. I år FDF i anledningen af Legens Dag en legestander til 14 byer. Standeren har fået navnet "Go Play" og er en samling med 12 postkort, som man bare kan tage, hvis man lige mangler en ide til næste arrangement i klassen eller til børnefødselsdagen. På hvert kort er beskrevet en leg, der passer til børn og unge - men voksne må også være med.  

Standerne står allerede på Friluftscenter Sletten, hvor de det sidste år har bragt glæde og mere leg til centerets besøgende.

 I samarbejde med kommunen

En række kredse i større danske provinsbyer er kontaktet for at høre, om de ville være med til projektet. I de byer, hvor kredse har været interesseret, er der efterfølgende, i samarbejde med den lokale kommune, turistinformation eller lignende, fundet en god placering til legestanderen, hvor legestanderen kan stå det næste år. På torvet, legepladsen eller lignende steder, hvor der kommer mange forbi, der måske kunne have lyst til at lege. Den lokale kreds har lovet at holde øje med standeren og fylder nye kort i. 

– I FDF elsker vi at lege på tværs af alder, og møde nye venner i det fællesskab, der opstår i legen. Det håber vi også, at de her 14 byer vil opleve, når de tager standeren i brug, siger FDFs generalsekretær Morten Skrubbeltrang.

Go Play opsættes i Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Struer, Viborg, Aarhus, Skanderborg, Sønderborg, Vejle, Fredericia, Varde, Svendborg, Faaborg og Vanløse. 

Del jeres leg

Brug #mereleg når I deler jeres leg på Instagram - så kan andre næsten tage del i legen.