Instruktør på lederkursus: Musikken skal ud i alle kredse

Når årets lederkursus løber af stablen den sidste weekend i april, står Andreas Emil Nesgaard fra FDF K 19 – Vanløse klar til at sætte musik på dagsordenen med gruppen ”Musik i alle kredse”.

23. Mar 2017
Mai Christensen

Andreas Emil Nesgaard underviser i FDF K 19 - Vanløses tamburkorps og er uddannet folkeskolelærer, hvor han ligeledes underviser i musik.

FOTO: Christian Nesgaard

27-årige Andreas Emil Nesgaard fra FDF K 19 – Vanløse er instruktør for gruppen ”Musik i alle kredse” på FDF Lederkursus 2017.

Hvad handler din gruppe om?

-På FDFs store lejre har vi en stærk tradition for sang og musik. Vi synger om det fællesskab, vi skaber og musikalsk aktivitet og leg styrker også i sig selv fællesskabet. Med gruppen ”Musik i alle kredse” vil vi klæde landets ledere på til at kunne bringe sang, musik og musikalsk leg ud i det daglige FDF-liv - i en hvilken som helst kreds. 

Hvem er du, og hvad er din FDF-baggrund?

-Jeg er folkeskolelærer og underviser i musik. Jeg har været medlem af FDF K 19 – Vanløse siden pusling og blev som voksen instruktør i kredsens tamburkorps. Du husker måske body percussion-rytmen ”Banana Mango” fra min tid i Væbnermesterskabsudvalget? Eller måske ham den ”Kære Linedanser” fra landslejren? 

Hvad er din erfaring med det, som gruppen beskæftiger sig med?

-Jeg er uddannet musiklærer og underviser i musik i folkeskolen og i FDF-tamburkorps. Jeg har lavet musikalske undervisningsvideoer og opgaver i Væbnermesterskabet. I gruppen indgår leg, som jeg har arbejdet med i mit FDF- og højskoleliv. 

Hvorfor skal man tage på lederkursus?

-For at træde et skridt tilbage og forholde sig til, hvorfor det er vigtigt for børn og voksne at være en del af et fællesskab som FDF. Det er som voksen at forholde sig til ståstedet, hvorfra vores aktiviteter udspringer og får mening fra. Og så skal vi jo helt sikkert synge sammen!

FDF Lederkursus 2017 finder sted den 28.-30. april på FDF Friluftscenter Sletten.

Her vil 55 instruktører stå klar til at give deltagerne flere og nye værktøjer, som de kan bruge hjemme i kredsen.