App hjælper med at holde styr på børnenes madallergier

App’en OKAYFOOD gør det nemt for kredsen at holde styr på, hvilke hensyn der skal tages, når der skal kokkereres.  

03. Jan 2017
Mai Christensen

Foto: Rieke Poppe

Cøliaki, laktoseintolerance og nøddeallergi. Listen over madallergier er både lang og kringlet. Og ligesom det kan være svært at få overblik over de forskellige allergier, kan det være en udfordring at huske de hensyn, der skal tages, når der skal laves mad til det ugentlige møde eller på lejrturen. Det forsøger App’en OKAYFOOD nu at gøre op med. 

- OKAYFOOD er en ny gratis App, som hjælper FDF-ledere med at holde styr på børns madallergi, fordi den gør det let for forældrene at dele vigtig information om, hvilken mad deres barn må spise og ikke spise, siger Michael Lykke, der udover at være stifter af App’en selv har en datter med peanutallergi.

En hjælpende hånd med en allergi-profil

App’en kan hentes gratis fra App Store og Google Play. Så snart App’en er downloadet, er det op til forældrene at lave en såkaldt allergi-profil på deres barn. Ved at opdatere, hvad barnet kan og ikke kan tåle, kan lederne nemt skabe sig et overblik over børnenes allergier. 

- På den måde er det nemt for lederne at tage hensyn, så de undgår at servere mad, som i værste fald kan føre til, at barnet får en livstruende allergisk reaktion, afslutter Michael Lykke.