FDF K 9 inviterer til Baggårds-FDF

FDF K 9 vil gerne være kendt i lokalområdet. Derfor tager de FDF med ud i baggårdene.

14. Sep 2015
Christina Gro Hansen

FDF K 9 Nørrebro leger i gårdene. Foto: Jesper Nord.

FDF K 9 Nørrebro har i år valgt at sætte fokus på samarbejdet med lokalsamfundet. De vil ud og lave FDF i byen.  

- Vi laver almindelig FDF, men et andet sted, vi leger og laver bål. Det er en måde at finde ud af, hvad Nørrebro er i dag. Vi er en nyligt genstartet kreds, og mange ledere kender ikke området og børnene. Derfor har vi opfundet baggårds-FDF, siger kredsleder Lasse N. Nybo.

Dermed slår kredsen flere fluer med et smæk. FDF K 9 Nørrebro bor ved en kirke og har ikke rigtig adgang til udendørsområder. Men det har de, når de tager på gårdbesøg hos deres FDFere. Samtidig er det en mulighed for at åbne sig mod lokalsamfundet, og vise hvad de kan tilbyde.

- Vi kan også være i Nørrebro Parken, men det er mere hyggeligt og intimt i en baggård, selv om det samtidig er meget synligt, siger han.


Sætter gården i brand

I sidste uge var der premiere på baggårds-FDF, og udover FDFerne deltog også to børn fra gården. Der var leg, bål og en andagt.

- Der stod voksne og kiggede ud af vinduerne, da vi begyndte at tænde op. Man kunne se, de tænkte; hvad har I gang i, er I ved at brænde gården af? Men det var bare 15 børn med deres snobrødspinde og skumfiduser, griner Lasse.

Samtidig er gård-FDF også en sund øvelse for lederne.

- Normalt laver vi FDF i vores egne lokaler. Det er et beskyttet rum. At skulle holde andagt i en baggård udfordrer også lederne. Folk stopper op og lytter med. Man bliver opmærksom på det, man laver. Det er god træning for os - vi får ny opmærksomhed på det vi laver, siger Lasse.


Flere besøg til foråret

Efteråret skal gå med at henvende sig til boligforeninger og få aftaler i stand om et besøg.

- Måske kan vi komme ud til en arbejdsdag, og lave nogle aktiviteter med børnene, og vise hvem vi er. I min gård har der lige været arbejdsdag, hvor der blev sat en hoppeborg op til børnene – måske kunne der være FDFere, der legede med dem i stedet, siger Lasse.

Det er planen, at kredsen laver baggårds-FDF for kredsens egne børn en gang mere inden jul og så flere gange til foråret, for kredsens børn står i kø for at få besøg i netop deres gård.