Børnefolkemøde for hele familien på Sletten

Skanderborg Kommune har sat demokratiet i børnehøjde. Tag med og få inspiration til fællesskabet gennem leg og fantasi i Pinsen.

28. Apr 2017
Christina Gro Hansen

FDF Friluftscenter Sletten, Kulturskolen Skanderborg og Ry outdoor Festival inviterer i Pinsen til BØRNEFOLKEMØDET.

Centerleder Peter Jeppesen fra FDF Friluftscenter Sletten tegner billedet af, hvordan det bliver en samlende oplevelse.

- Vi udvikler en oplevelsesrig pinse for hele familien, der ønsker at være med i fællesskabende morgen- og aftenmåltider og styrke legen og fantasien i familien. Formiddagen bliver selve BØRNEFOLKEMØDET på SLETTEN, hvor familierne bor i medbragte telte. Alle formiddage fra kl. 9.00 – 12.00 er der fokus på samværet, fællesskabet, rollemodellerne og demokratiet, hvor vi har foredrag for de større, mens de mindre kan lege de demokratiske processer ind. Efter en frieftermiddag, eksempelvis hos Ry outdoor Festibval, samles vi igen om aftenen, siger han. 

 Styrk fællesskabet 

Sofie Møller Jensen afdelingsleder for Kunst & Performance og underviser er Kulturskolens repræsentant i styregruppen, og hun ser klart en fordel i at være tre partnere i projektet, der er vant til at arbejde med børn.

- Børn kommer til at tegne, sige, male, opvise, synge deres mening. Det bliver spændende at parkere alle mobile enheder, og bare være familie i fire dage, der forhåbentligt får styrket fællesskabet gennem workshops og aktiviteter. 

Oplevelser i fællesskab

Hos Ry outdoor Festival bliver der et slaraffenland af eftermiddagsaktiviteter for familierne, der alle inklusive i deres billet hver dag har to klip, der giver adgang til festivalens mere end 100 aktiviteter, gratis musik om aftenen, samlende flamencodans ved Kirstine Hastrup og om mandagen at være med i fællessangen udformet af børneambassadører og muskier Anders Graae.

- Vi har også udviklet et helt nyt begreb: Legeagenterne. De har fokus på, at de mindste får en fantastisk oplevelse i fællesskabet. Desuden omdanner vi Ry Hallerne til et sjovt legeunivers, der taler til børnefamilier med et stort Gi’ den gas univers for hele familien. Vi ser masser af synergi I børnefolkemødet, fortæller frontløber Isabel Morgenstern fra Ry outdoor Festival. 

- Det er aldrig lavet tidligere, og ligesom Pippi Langstrømpe siger, så kan vi selvfølgelig gøre det, lyder det med et smil fra sekretariatsleder Ann Louise Sloth.

Det er børneambassadører fra otte af Skanderborg Kommunes skoler, der har været med til at påvirke udviklingen af konceptet.