FDF byder indenfor på landslejren

Debat om Folkekirkens sociale ansvar, en minikonference om leg, samt et borgmestervisit skal vise andre, hvem vi er.

26. Jun 2016
Christina Gro Hansen

Torben Thilgreen

På landslejren er FDFs hovedbestyrelse værter ved en række begivenheder, der har til formål at vise organisationer, politikere og forskere, hvem vi er, og hvad FDF har at tilbyde børn og unge.

 

Lørdag den 9. juli afholder FDF i samarbejde med KFUMs Sociale Arbejde en debat om Folkekirkens ansvar for socialt udsatte børn og unge. Et panel bestående af biskop Henrik Wigh Poulsen, formand for landsforeningen af menighedsråd Søren Abildgaard, medlem af Børnerådet Preben Siggaard samt Karen Klindt (S), formand for Kirkeudvalget og Udvalget vedrørende Det Etiske Råd. Til arrangementet er inviteret lejrens præster samt en række organisationer, der arbejder med socialt udsatte.

 

Mandag den 11. juli har FDF inviteret en række af landets legeforskere og professionelle legefolk til at opleve, hvad der sker, når man samler mere end 11.000 børn og voksne til ni dage med leg. De skal blandt andet opleve og høre om legestationer og FDFs legedatabase.  

 

Tirsdag den 12. juli har FDF inviteret alle landets borgmestre og formænd for Kultur og Fritidsudvalg til at besøge lejren og møde bysbørn, og se hvad børn og voksne kan præstere i fællesskab, og måske en snak om, hvordan FDF giver børn og unge et ståsted.

Borgmestre og politikere fra 16 kommuner har indtil videre meldt deres ankomst.

 

- FDFs landslejr er et oplagt udstillingsvindue til at vise andre, hvad FDF er. Det er FDF, når det er allerbedst. Vi har de to sidste år i FDF sat fokus på at vende os ud og tage initiativ til at samarbejde med andre. Forhåbentlig kan disse besøg på landslejren også åbne døre for nye samarbejdsmuligheder for FDF, siger FDFs formand Jonas Kolby Laub Kristiansen.