FDFer i debat med udenrigsministeren

Peter Alkjærsig fra FDF Fredensvang var én af de 25 unge, der i dag debatterede unges inddragelse i FNs verdensmål med udenrigsminister Kristian Jensen (V). 

31. Aug 2016
Mai Christensen
25 unge fra forskellige børne- og ungdomsorganisationer deltog i debatten. FOTO: DUF

Det var med en FDFer på deltagerlisten, at udenrigsministeren i dag inviterede 25 unge fra en bred vifte af børne- og ungdomsorganisationer indenfor til en debat om unges rolle i FNs 17 nye verdensmål. Og ifølge FDFs repræsentant er det kun naturligt, at udenrigsministeren drager nytte af FDFs erfaring med at inddrage unge.

-Jeg synes, det er interessant, hvordan man får inddraget unge på globalt plan. FDF har rigtig meget at bidrage med. Det er i tråd med verdensmålene, at vi forsøger at opbygge ligestilling, ligeværd og demokratiske værdier gennem internationale aktiviteter og partnerskaber. Derfor giver det mening at bruge FDF som ressource, fortæller Peter Alkjærsig, der udover at sidde i FDFs Internationale Udvalg også er en del af European Fellowship.

Ifølge Peter Alkjærsig var der især ét punkt i debatten, der var interessant: Dialogen. At unge kommer ind i maskinrummet og bliver en af del af såvel debatten som udviklingen af forskellige emner.

-Når man taler om, at unge skal inddrages, er det vigtigt, at unge ikke bliver emnet, men at unge bliver inddraget i emnerne. Man skal ikke tale om unge, men med unge, siger han. 

Ideer skaber forandring

Det er ikke bare de nye verdensmål, der har fokus på at inddrage unge. Også regeringens udviklingspolitiske strategi har unges inddragelse som et vigtigt punkt. Så sent som til Folkemødet i juni fik udenrigsministeren overrakt et 18. verdensmål om unge i udviklingspolitik af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

-En af de bedste pointer kom, da Kristian Jensen sagde, at unge i sig ikke skaber  forandring, men at det er de ideer unge får og biddrager med, der skaber forandring, fortæller Peter Alkjærsig.