Del din søndag

Folkekirkens Nødhjælp mangler indsamlere på søndag. FDFs generalsekretær opfordrer FDFere til at dele tre timer med verdens fattigste.

08. Mar 2016
Christina Gro Hansen

Når Folkekirkens Nødhjælp holder Sogneindsamling på søndag, er der traditionen tro rigtig mange FDFere, der deltager, men der er også brug for dig. FOTO: Jonas Holmriis

Når Folkekirkens Nødhjælp holder Sogneindsamling på søndag, er der traditionen tro rigtig mange FDFere, der deltager, men der er også brug for dig. En optælling viser, at Folkekirkens Nødhjælp er bagud med 500 indsamlere i forhold til samme tid sidste år, og beder derfor nu FDFere om hjælp. 

- Vi har samlet ind i 15 år, og hvert år har de frivillige foreninger været de stærkeste støtter. Det har betydet, at vi har kunnet hjælpe verdens fattigste og haft mulighed for hurtigt at kunne reagere når katastroferne er ramt rundt om i verden. Vi håber, at I igen i år vil bakke op om Sogneindsamlingen, for vi kan se, at vi mangler 500 indsamlere i forhold til sidste år, siger Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

 

Gør en forskel

Du kan melde dig som indsamler i dit lokalområde på hjemmesiden på www.blivindsamler.dk helt frem til indsamlingsdagen.  

FDFs generalsekretær Morten Skubbeltrang sender også en opfordring til alle FDFere om at deltage.

– Jeg ved, at rigtig mange ledere og FDF-kredse allerede har valgt at deltage på søndag, og på den måde tager del i at støtte verdens fattigste, men jeg vil bruge lejligheden til at sende en opfordring til alle andre FDFere om at være med. Her har man mulighed for med sin deltagelse og engagement at gøre en forskel, siger han. 

Sidste gang FDFere var i ilden i forbindelse med en indsamling, var søndag den 20. september sidste år, hvor mange deltagere på landslejrkurset tog direkte videre til et callcenter, for at tage opkald i "Hjælp nu!" kampagnen.

FDFere, der deltager i Sogneindsamlingen på søndag, har mulighed for at få et mærke til skjorten.

Årets stofmærke til indsamlere fra FDF og spejderorganisationer.

FDFere i aktion i callcenteret i forbindelse med "Hjælp nu!"

Så stor forskel kan du gøre

En indsamler kan samle mellem 800-1000 kr. ind på 2-3 timer. De penge har stor værdi, når de kommer ud og arbejder blandt verdens fattigste kvinder. Eksempelvis giver 90 kr. en kvinde på flugt mad, tøj og husly.

210 kr. giver en familie husly efter en katastrofe.

300 kr. giver en kvinde mulighed for at starte sin egen butik.