79 unge på deres første kursus

Der er fart over feltet på vinterferiens 7.-8. klassekurser på Rysensteen og Limbjerggård.

13. Feb 2020
Emilie Sunekær Christensen

På løb i Cityringen i København.

Foto: Thomas Heie Nielsen

Mini-landsmøde, verdensmål og FDFs ambition. Det er ikke gået stille for sig i ugens løb, hvor der har været 7.-8. klassekurser på Limbjerggård og Rysensteen. I alt har 79 unge brugt deres vinterferie på at tage på deres først kursus i FDF. De har været på løb i Cityringen, tændt lys i gården, fundet mulige veje til Mars, grinet over indforståede jokes og snakket om natten. 

Klogere på FDF

7.-8. klassekursus er det første kursus i FDFs lederuddannelse. Der er i ugens løb blevet dannet relationer, leget, snakket om tro og debatteret om samfundet og FDFs rolle heri.

Og ifølge Jesper Nord, der er kursusleder på Rysensteen, er det vigtigt, at de unge får en fornemmelse for, hvad FDF også er.

- Det er vigtigt, at de unge finder ud af, at FDF er mere end bare det ude i kredsen, siger han.

Oplevelser og nye venner

Esben Kejlhof fra FDF Høje Taastrup, som deltager på kurset på Rysensteen, er ikke i tvivl om, at det er fedt at være på kursus.

- Det er sjovt, fordi man kan være sammen med en masse både nye og gamle venner, blive klogere på FDF, lege rundt i København og finde ud af, hvordan man kommer til Mars, så man kan redde sig selv fra klimaforandringerne.

Han tilføjer, at han håber, at andre, der får chancen for at tage på 7.-8. klassekursus, griber den, fordi man kommer hjem med både oplevelser og nye venner.

Det er kursusleder Jesper Nord glad for at høre, for så er succeskriteriet for kurset nået.

- Målet er, at de på sidstedagen ikke vil hjem, og at de, når jeg spørger, om de skal med på andre kurser, i fællesskab råber højt ”JA”. Og måske fælder en enkelt tåre.

I påsken er der både seniorvæbner- og seniorkurser, hvor de unge igen kan få rygsækken fyldt med oplevelser.