Det handler om det man kan

Rasmus Østerbro fra FDF Vejle 1 var bare 18 år, da han blev kredsleder.

28. Aug 2018
Mai Christensen

"Hvis man har gode idéer og kan se en vis realisme i de idéer, man har, så skal man bare kaste sig ud i det", fortæller Rasmus Østerbro.

At være kredsleder betyder ikke nødvendigvis, at man skal være på den anden side af de 30 og have FDF-erfaring nok til at kunne dække det halve kredshus. Nej, at have taletid og magt i kredsen er forbeholdt alle. Dét er 19-årige Rasmus Østerbro fra FDF Vejle 1 bevis på. Han blev som bare 18-årig kredsleder for musik-delen i sin kreds. Et valg, der har givet en god portion magt, men det er alligevel ikke noget, Rasmus tænker voldsomt meget over. Han er jo bare Rasmus, der gerne vil være med til at sætte fut i musikafdelingen.

-Som sådan har det ikke været noget, jeg har tænkt over. Men nu skal jeg til at lave budget for budgetåret, hvor jeg skal til at tage nogle valg, som alle måske ikke blive lige glade for, fortæller Rasmus, der har været FDFer, siden han som syv-årig startede til musik i FDF Vejle 1.

-Det er lige meget, hvor gammel man er. Hvis man ikke tidligere har set, hvordan en person arbejder, så skal man lige ses an.

At Rasmus skulle blive kredsleder for musik-delen i FDF Vejle 1 lå ikke ligefrem i kortene. Men da der skulle laves et nyt, friskt lederteam med unge kræfter, kunne han alligevel ikke dy sig fra at melde sig til et team på fem ledere. Her skulle flere i bestyrelsen, og han påtog sig den ikke så lille opgave at holde styr på økonomien i musikafdelingen

-Jeg blev kredsleder lige pludselig, uden rigtigt at tænke over det. Jeg gik fra at blive officiel leder, for jeg underskrev ledererklæringen i februar, til at sige ja til at være med i lederteamet og til at komme med i bestyrelsen.

Klar, parat!

Hvad kan du bidrage med, som en ældre leder måske ikke kan?

-Vi kan komme med nye ideer, og vi er allerede i gang med at få et samarbejde med musikskolen her i Vejle op at stå.

Han fremhæver også, at de andre, på hans egen alder i kredsen, synes det er “vildt fedt” at kunne tale med ham. Og så kan han altid tage idéerne og pointerne med videre.

-Den eneste forskel er, at de ældre har lidt flere forbindelser, fordi de har et netværk og trods alt kender flere.

Rasmus kan ikke sige det nok: At have magt i kredsen handler ikke om alder - det handler om det, man kan.  Med mange år som FDFer på bagen og kun ganske få måneder som kredsleder, er Rasmus den helt rigtige at spørge, hvis man er i tvivl, om det der med at være kredsleder overhovedet er noget for unge. Dét er det.

-Hvis man har gode idéer og kan se en vis realisme i de idéer, man har, så skal man bare kaste sig ud i det. Dan et lederteam, ligesom vi har gjort her, af ledere, der lytter til dig, og som du også lytter til, for at have nogle, der støtter op omkring dig.

Eller sagt på en anden måde:

-Bare prøv!

Rasmus er kredsleder for FDF Vejle 1's musikklasse - Rock Blåt.