Det var nervepirrende, men også den fedeste følelse

Her fortæller 18-årige Camille Bruun fra FDF Mørkhøj om sin første gang på landsmøde – og på talerstolen foran de mere end 600 deltagere.

12. Feb 2019
At være ungdomsrepræsentant og være med til at tage store beslutninger var en stor oplevelse for FDFeren fra Mørkhøj. FOTO: Asbjørn Laurberg

For snart to år siden blev jeg valgt som ungdomsrepræsentant for FDF Landsdel 8. Jeg stillede spontant op, fordi jeg pludseligt fik en overvældende trang til at være en del af noget større – og det fik jeg i den grad lov til at være på FDF Landsmøde 2018. Normalt forbinder jeg weekender med FDF med hytter, bål og leg, så det at ankomme til det store og flotte Hotel Nyborg Strand, hvor landsmødet blev afholdt, var lidt af en oplevelse. Det eneste, der var helt som det plejede, var det store kaos af blå skjorter.

Slik og kage i massevis

Når man er ungdomsrepræsentant sidder man ved bord med de andre ungdomsrepræsentanter fra de forskellige landsdele, og det var en fornøjelse. Jeg var i den grad ikke den eneste, der havde et ønske om at være en del af noget større, og aldrig har jeg drukket så meget kaffe, spist så meget slik og diskuteret så meget politik på én weekend. Stort set alle forslag blev vendt og drejet ved bordet: Kan det her blive bedre? Hvad med de unge? Gør I også sådan i jeres landsdel?

Op på talerstolen

Den mest nervepirrende følelse var den første gang, jeg skulle op på talerstolen. Til gengæld var den fedeste følelse at gå ned fra talerstolen og modtage det største bifald, der indtil videre havde været. Prikken over i’et var helt klart, da mine med-ungdomsrepræsentanter og jeg fik stemt en vedtægtsændring igennem ved det allersidste punkt - her skal jeg så lige sige, at man normalt ikke lige ændrer i FDFs vedtægter.

Egentligt kunne jeg nok skrive en roman, om hvor fedt landsmødet var, men jeg vil hellere opfordre alle, om du har store drømme for FDF eller bare er nysgerrig, til at deltage selv.