DUF-pulje gav klatregrej og telte til FDF Hvalsø

Det tog kun FDF Hvalsø 15 minutter at skrive den ansøgning, der sikrede kredsen penge fra DUFs lokalforeningspulje. Penge, som nu har givet nyt klatregrej og telte.

29. Jan 2019
Mai Christensen

FDF Hvalsø er bare én af flere kredse, der har søgt og modtaget penge fra DUFs lokalforeningspulje.
FOTO: FDF Hvalsø

-Det er super nemt at søge. Man skal gå ind på hjemmesiden og skrive sin ansøgning ind og oplysninger. Der er mulighed for at vedhæfte filer som eksempelvis et budget over, hvad pengene bliver brugt til. Til sidst skal man godkende med NemID, og ansøgningen bliver sendt afsted.

Sådan forklarer kredsleder i FDF Hvalsø, Niklas Haugaard, hvordan han sammen med resten af lederflokken søgte DUFs lokalforeningspulje. En søgning, der kom sig af et ønske om nye telte til kredsen.

- Vi valgte at søge puljen, fordi det altid er rart med et tilskud til nye initiativer. I dette tilfælde søgte vi to gange. Den ene gang handlede det om, at vi har nogle meget gamle slidte telte, som vi godt kunne tænke os at få udskiftet. Vi søgte penge til at købe to nye telte som test, inden vi investerer i mange nye telte. Den anden handlede om udvidelse af vores sortiment af klatregrej. Her var der heller ingen problemer, fortæller kredslederen.

Intet at miste

Formålet med lokalforeningspuljen er at styrke lokale foreningers arbejde med børn og unge i Danmark. Der kan søges støtte til:

  • Aktiviteter og projekter, der styrker jeres arbejde med børn og unge.
  • Anskaffelse af faciliteter og materialer, som giver flere børn eller unge mulighed for at deltage i jeres aktiviteter.
  • Styrkelse af lokalforeningernes formålsbestemte frivillige arbejde for børn og unge.

For FDF Hvalsø var det derfor ikke et spørgsmål om, hvorvidt puljen skulle søges eller ej. For hvorfor ikke bare prøve det af, nu hvor nye telte alligevel var på kredsens ønskeliste?

-Vi havde ikke så mange overvejelse, da vi søgte - andet end, at det ville være fedt at få bevilget nogen penge, og vi har intet mistet, hvis vi fik nej.

Niklas Haugaard tøver derfor heller ikke med at anbefale andre at søge puljen. For med en ansøgning, der kan skrives inden for kort tid, er det en god og let måde at styrke kredsens arbejde på, mener kredslederen.

-Jeg vil helt klart anbefale andre at søge. Det tager cirka 15 minutter at lave en ansøgning, og der er intet at miste.