680 unge har skudt efterårets kurser i gang

Hundredvis af unge FDFere er af sted på FDFs kurser denne uge. Med sig hjem får de både store oplevelser, nye venskaber og gode idéer til kredsen.

15. Oct 2019
Mia Fanefjord Hansen

Hundredvis af unge leger, griner og oplever sammen på FDFs kurser denne uge. Her på Seniorvæbnerkursus MSE. Foto: Christian Kyed

Forventningerne var store og maverne fulde af sommerfugle, da hundredvis af unge fra kredse over hele landet tog hul på efterårets kurser. Med i alt 680 FDFere fordelt på to 7.-8. klassekurser på Hardsyssel Efterskole og Rysensteen, Seniorvæbnerkursus MSE, Orkesterkursus, Seniorkursus Vork og Seniorkursus Sletten er der lagt op til en uge med store FDF-oplevelser.

En af dem, der har valgt at bruge sin efterårsferie på at være på kursus, er 12-årige Elise Andersen fra FDF Vester Hassing. Hun er med på 7.-8. klassekursus på Rysensteen sammen med 36 andre unge, og det er hendes allerførste kursus i FDF.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt og lære nogle nye mennesker at kende. Fællesskabet er allerede rigtig godt, og man kan virkelig mærke, at alle byder ind og bidrager til kurset.

13-årige Pernille Hejlskov fra FDF Nibe er enig. Det er også første gang, hun er med på kursus. Og det har vist sig at være en god beslutning.

- Jeg er den eneste seniorvæbner i min kreds, og der er fedt at opleve, at vi faktisk er mange flere. Man bliver helt glad af at være her.   

Et endnu større fællesskab

Den helt særlige følelse af at høre til et stærkt fællesskab er netop dét, kurserne kan, fortæller Majken Østergaard Frederiksen, som er kursusleder på Seniorkursus Sletten, hvor 302 seniorer er med denne gang.

- På kurserne får de unge øjnene op for, at de er en del af et endnu større fællesskab, der rækker ud over deres egen kreds. De oplevelser, de får med sig hjem, det intense fællesskab, de mærker, og de venskaber, de knytter undervejs, følger dem resten af livet, siger Majken.

Hun fortæller, at de unge på FDFs kurser ikke alene møder jævnaldrende fra andre kredse og knytter nye venskaber. De får også ny inspiration og energi til arbejdet hjemme i kredsen.

- Vi har en masse engagerede medarbejdere, som på kort tid giver de unge et væld af ideer og værktøjer – og ikke mindst modet til at prøve dem af i egen kreds, siger Majken Østergaard Frederiksen.