En bouillonterning af tilbud

Snakken går, farverige bannere og flyers i alverdens forskellige former fylder rummet. Tag med på en tur gennem udstillingsområdet på landsmødet.

23. Nov 2022
Line Heden Sørensen

Foto: Thomas Heie Nielsen

Landsmødet har et livligt og pulserende pusterum. Udstillingsområdet. Vi træder ind og bliver mødt af balloner, guirlander, flotte skilte, små give-aways og flyers i tusind farver. Mange af standene har taget sjove lege og konkurrencer med, og de højlydte grin bryder jævnligt gennem den summende snak i området. Virvaret er en bouillonterning af FDFs mange tilbud.

På vej gennem menneskemængden og de farvestrålende stande er det tydeligt, at alle udstillerne har gjort sig umage for at åbne dialogen om de mange tilbud på kreative måder.

- Vi har taget en tavle med, som skal fungere som en samtalestarter. Kredsene placerer et skilt ved “deltager”, “deltager ikke” eller “deltager måske” på næste væbnermesterskab. Hvis de ikke har aktuelle planer om at deltage, tager vi en snak om, hvordan vi kan hjælpe dem med at komme afsted. Hvis en kreds har for få væbnere, kan de måske sættes sammen med en anden kreds. Eller hvis de har udfordringer med transport, vil vi gerne hjælpe med at gøre det nemmere, siger Line Falkesgaard Rejkjær og Jakob Korsgaard Berg fra væbnermesterskabsudvalget.

Alternativ bordfodbold

På Væbnermesterskabets stand er der også gang i konkurrencerne. Tempoet er højt, og på vej videre skal vi forbi en flok, som står og hepper på en ung fyr. Han ligger på knæ og flytter hurtigt en slags dæk fra en pæl til en anden. Her oplever landsmødedeltagerne på første parket, at Væbnermesterskabet er en konkurrence.

Længere nede i udstillingsområdet har Hardsyssel Efterskole stillet et underligt bord op på standen. Det er lavet af plexiglas, og i hver ende af bordet er der en skammel. Under bordet sparkes bolden frem og tilbage i en omgang alternativ bordfodbold.

- Vi deltager, fordi vi er en del af FDF. Udover vores roll-ups og flyers har vi taget fodboldbordet med for at lægge op til leg. Leg er jo en kæmpe del af FDF, så derfor skulle vores stand selvfølgelig også indbyde til leg, forklarer forstander Jonas Langborg Hejsel.

Udstillingsområdet er åbnet i pauserne mellem landsmødets livlige debatter. Både de garvede landsmødeveteraner og førstegangsdeltagere har brug for de store beslutninger, som sætter retningen for de kommende års FDF, med uformelle snakke, leg og gode grin.