At fortælle mennesket

En gave til FDF kredsene fra Silkeborg Højskole i anledningen af jubilæet. 

28. Aug 2019
Christina Gro Hansen

Silkeborg Højskole fejrer til oktober 2019 sit 50 års jubilæum. Silkeborg Højskole blev oprettet som en gave til den danske ungdom. I den forbindelse vil Silkeborg Højskole gerne give noget tilbage til FDF. Derfor udgiver Silkeborg Højskolen en lille bog med tolv dannelsefortællinger og lege om det at være menneske.

I bogen indgår fortællinger fra den græske  og nordiske mytologi, H.C. Andersens eventyr, uddrag af Den lille prins og fortællinger med tydelige evangeliske pointer.

- Det er vores håb at bogen vil give FDF ledere mod på at fortælle nogle af de gode dannelsesfortællinger og myter, som siger  noget om det at være menneske. Vi har samlet nogle af de kendte og mindre kendte dannelsesfortællinger, som vi ynder at fortælle for unge på Silkeborg Højskole.  Vi bruger ofte fortællinger til at åbne op for emner som kærlighed, ansvar, sorg, glæde og håb fordi man kan spejle sig i fortællingerne og fordi de ofte stille flere spørgsmål end giver færdige svar på livets dilemmaer, siger Jacob Zakarias Eyermann, forstander på Silkeborg Højskole.

I bogen indgår en fortælling, en lille leg samt en refleksion over fortællingen.

Bogen udkommer i efteråret 2019 og er illustreret af Majbritt Lindholt Stenbøg, en tidligere elev.

De 12 lege, der understøtter fortællingerne vil blive tilgængelige i legedatabasen.dk.