Sogneindsamling: En god gerning, der giver et forspring til Væbnermesterskabet

Med 100 point i udsigt er der igen i år god mulighed for både at gøre en god gerning og samtidig varme op til Væbnermesterskabet som indsamler til sogne-indsamlingen. 

21. Feb 2019
Mai Christensen

Et lille udsnit af nogle af de mange patruljer, som var repræsenteret til sogneindsamlingen sidste år.

Collage: Væbnermesterskabet

Med knap tre måneder til finaledelen af årets Væbnermesterskab er nedtællingen, til at flere tusinde FDFere mødes og dyster i København, for alvor i gang. Ligesom de foregående år er der mulighed for at hente 100 point ved at deltage i sogneindsamlingen, som i år løber af stablen søndag den 10. marts.

-I skal uploade et billede af patruljen sammen med en artefakt fra årets indsamling, så det er tydeligt at se, at I har deltaget i indsamlingen 2019. Det kan for eksempel være en folder eller en plakat. Det er vigtigt at patruljemedlemmerne er med på billedet, lyder det fra Væbnermesterskabsudvalget.

At gøre en forskel

Temaet for årets sogneindsamling er klimaforandringer. Forandringer, som rammer særligt stærkt i verdens fattigste lande, hvor man ikke er nær så godt klædt på til det nye klima, som vi er i Danmark. FDF samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp om at samle ind til broer, diger og flugtveje, der kan udgøre et værn mod katastrofer og rent drikkevand og mad, der kan overleve tørken. Som indsamler er man dermed med til at klæde verden på til klimaforandringerne. Et budskab, der hellere end gerne må deles, lyder det fra Væbnermesterskabsudvalget.

-I må gerne lægge billedet på de sociale medier, så alle kan se hvor vilde FDF er til at samle ind. Upload for eksempel billedet på Instagram eller Facebook med hashtag #fdfvm og #nødhjælp, siger udvalget.