Endnu flere kredse får en Go Play-stander

Igen i år kan 10 kredse søge om at få en Go Play-stander, der kan bidrage til endnu mere leg i lokalområdet. Med de nye standere når antallet af legestandere op på 44 – fordelt over hele landet.

14. May 2019
Mai Christensen

FDF Faaborg har sat Go Play-standeren op ved byens havnebad - en god placering, hvor også mange turister kommer forbi.

FOTO: Mads Rasmussen

Har man slået vejen forbi havnebadet i Faaborg, naturværkstedet i Risskov eller måske legepladsen i Klovborg er der stor sandsynlighed for, at man har fået lyst til at kaste sig ud i en ægte FDF-leg. Stederne er blot tre ud af 34, hvor der over de sidste år er blevet opstillet en Go Play-stander – en legestander i mini-format med alverdens legepostkort, der er lige til at tage med for både FDFere og forbipasserende. Nu kan yderligere 10 kredse søge om at få en gratis Go Play-stander.

-Det bedste ved Go Play-standeren er, at den hele tiden er der. Vi er ikke afhængige af, at en af lederne skal stå standby. Og så helt klart placeringen for vores vedkommende: Den kunne vi ikke have fået meget bedre, fortæller kredsleder Mads Rasmussen fra FDF Svanninge-Faaborg, der tilbage i 2017 fik opstillet en legestander ved byens havnebad.

-Vi har valgt at fjerne den ene af legene og sætte et kort i som handler om vores egen kreds. De kort forsvinder lige så hurtigt som legekortene.

Indvies på Legens Dag

For at kunne få en Go Play-stander er det et krav, at kredsen har en opsættelsesaftale med kommunen (ofte er der tale om "Vej og Park"), og igen i år skal de nye legestandere indvies på Legens Dag, søndag den 1. september 2019. Her opfordres de tilmeldte kredse til at markere dagen, eksempelvis ved at invitere gæster og afholde aktiviteter, der tager udgangspunkt i legestanderen.

-Vi har oplevet, hvordan legestanderne har været med til at sætte fokus på FDF, leg og alle de gode oplevelser, det bringer med sig. Derfor har vi valgt at give 10 ekstra kredse muligheden for at få en Go Play-stander, som kan skabe rum for endnu flere gode timer med leg, siger FDFs generalsekretær, Rasmus Agergaard.

Standerne kan opstilles i byparker, på torvet eller ved en seværdighed, hvor der naturligt kommer familier, foreninger, skoleklasser, børnehaver osv., og udgangspunktet er, at standerne sættes op for et år. 

I sørger for dette

  • Din kreds bestemmer sig for en passende placering af standeren et offentligt sted i lokalområdet.
  • Derefter kontakter I kommunen og får en tilladelse til opstilling af legestanderen. 
  • Når tilladelsen er givet, udfylder I tilmeldingsformlen herunder. Senest fredag den 14. juni 2019.
  • I forpligter jer til at Go Play-standeren står klar 1. september 2019.
  • Vi vil bede jer om at fylde flere kort i, når displayet løber tør, og generelt holde øje med, at der ikke sker hærværk på standeren; og i så fald give besked. 

Det sørger vi for

  • FDF Friluftscenter Sletten vil producere standerne, og vi laver postkortene fra centralt hold.
  • Vi står til rådighed, hvis I har brug for hjælp ift. at søge tilladelse hos kommunen. Kontakt mai@fdf.dk for hjælp.
  • I forhold til PR og omtale, vil vi sørge for at kontakte dagblade, ugeblade, regionalradio og TV op til den 1. september 2019. Sørger I selv for PR, giv da besked.

Standerne uddeles efter først-til-mølle-princippet blandt de kredse, der har en aftale med kommunen i hus. Opdatering: Tilmeldingen er nu lukket.