Fælles Sommerlejr 2023

På Fælles Sommerlejr samles kredse midt i noget af Danmarks smukkeste natur med masser af aktiviteter og tid til både nærvær i kredsen og fællesskab med resten af lejren.

22. Feb 2023
Rasmus Lind

På Fælles Sommerlejr planlægges aktiviteterne af FDFs naturvejleder, Tomas Vilstrup, og hele udtrækket af Slettens aktiviteter er på programmet. Deltagerne kan blandt andet opleve rolig fordybelse i naturværkstedet, balancekunst på low-rope-banen samt fuld fart og vind i håret på mountainboards og grasscarts. Og om aftenen, når roen sænker sig over Sletten, samles hele lejren til lejrbål og andagt.

FDF Egeris er en af de kredse, der har deltaget på Fælles Sommerlejr flere gange og senest i 2021. Christian Hulgaard, der er kredsleder, har været særligt glad for at deltage på en sommerlejr, som ikke kræver et stort planlægningsarbejde i kredsen.

- Vi er en lille kreds, hvor det kan være svært at finde overskuddet til at arrangere en hel kredssommerlejr. På Fælles Sommerlejr er der planlagt aktiviteter, og der er styr på maden og fællesprogrammet, så det er meget nemt at være med. Hvis ikke vi kunne være taget på Fælles Sommerlejr, var vi nok endt med at aflyse sommerlejren, siger han.

Børnene ser FDF i et helt nyt lys

For FDF Egeris havde den fælles sommerlejr på Sletten den helt rigtige balance mellem fællesprogram og egen kredstid. Og da lejren først var i gang, viste det sig, at både børn og voksne søgte mod lejrens store fællesskab.

- Der var mange muligheder for, at vi kunne have vores egen tid til aftenaktiviteter og lignende udover det skemalagte program. Men jeg oplevede, at vi søgte meget hen mod fællesskabet, og vores børn var også meget på besøg hos nabokredsen. Børnene kom til at se FDF i et helt nyt lys, da de oplevede, at vi også var sammen med andre, som de ikke kendte fra kredsen, siger Christian Hulgaard.

FDF Egeris kan ikke deltage på Fælles Sommerlejr i år, fordi datoerne ikke går op med ledernes kalendere, men kredslederen opfordrer alle andre til at overveje muligheden – særligt hvis det kniber med kræfterne til at planlægge en sommerlejr helt fra bunden.

Fælles Sommerlejr på Sletten afholdes i år fra søndag den 25. juni til fredag den 30. juni. Spørgsmål kan rettes til naturvejleder Tomas Vilstrup på naturvejleder@FDF.dk eller tlf. 86 84 57 59.