Journalistøvelse samlede hele Himmerland

FDF Aars var vært, da 30 deltagere fra hele Himmerland den 1. marts var samlet til en hæsblæsende, gakket og udfordrende journalistøvelse.

07. Mar 2019
Mai Christensen

Vinderredaktionen af Journalist Øvelsen 2019 blev FDF Støvring.

FOTO: Tommy Just Soelberg

-Det var rigtig hårdt at være med, for jeg fik næsten ikke sovet. Men det er et fedt arrangement, og jeg var glad for at være med - især da vi vandt, for det havde vi ikke regnet med.

Sådan fortæller Marie Burmølle Andersen fra FDF Støvring, der var en del af den redaktion, som efter en begivenhedsrig aften og nat kunne høste prisen som vinder af Journalistøvelsen 2019.

Et arrangement for hele Himmerland, der i år løb af stablen fredag den 1. marts, og som FDF Aars endnu en gang stod bag.

-Vi har i år forsøgt at lave endnu mere reklame for vores journalistøvelse. Det ser ud til at virke, da vi havde flere kredse med i år end sidste år. Vi lægger store kræfter i opgaven, så flere må gerne nyde oplevelsen, siger én af kræfterne bag, Kasper Neve fra FDF Aars.

Imponerede dommere

Øvelsens 30 deltagere skulle prøve kræfter med flere genre af journalistikken og dække en bred vifte af begivenheder. Derfor var der lagt op til kreativ tænkning, da blandt andet et mord i den lokale biograf og en retsag med Donald Trump og en frisør, som præsidenten mente havde ødelagt hans ikoniske frisure, skulle dækkes.

-Jeg kan se, at der er lagt et stort arbejde i alle aviserne. Det har været en fornøjelse at se den kreativitet der er brugt til at lave aviserne, lyder det fra skolelærer Linda Larsen, der var én af tre dommere i panelet, som vurderede de producerede aviser.

Aktive journalister interviewer politiet om ”dødsfaldene” i biografen.

FOTO: Tommy Just Soelberg