FDF Benløse hjælper lokal skole

Hver onsdag er 40 elever fra den lokale skole til undervisning i friluftsliv hos FDF Benløse. Undervisning, der kun er mulig takket være kredsen. 

08. Oct 2015
Mai Christensen

Hos FDF Benløse er der rigelig plads til både at bygge med rafter og lave bål.
FOTO: FDF Benløse

Når elever fra Benløse Skole hver onsdag mødes til undervisning i friluftsliv, foregår det ikke på skolen. De mødes nemlig hos FDF Benløse i stedet. Sådan har det været lige siden kredsen i midten af august blev kontaktet af lærere fra Benløse skole. Lærerne havde to valghold på 20 elever hver, som de ikke vidste, hvad de skulle gøre med. Skolen havde nemlig hverken friluftsgrej, penge til at købe det for eller ordentlig plads at være på. Noget som FDF Benløse til gengæld havde masser af. 

- Vi blev spurgt, om vi havde mulighed for at deltage i undervisningen. Vi tilbød, at de kunne komme i FDF-huset hver onsdag og bruge, hvad vi har af grej. Lærerne har derfor fået nøgle til kredshuset. Lærerne fandt ud af, at kommunen har midler afsat til foreninger der samarbejder med skolen. Så på den måde kan vi nok finde nogle midler, hvis vi får behov, forklarer Jens Salomon, der til daglig er kredsleder i FDF Benløse.

 

Eleverne vil have mere

Samarbejdet med skolen er faktisk så stor en succes, at eleverne slet ikke vil have, at undervisningen stopper igen. Derfor har kredsen også allerede planlagt en overnatning for det ene hold i slutningen af oktober, hvor eleverne rigtigt kan få smag for friluftslivet.  

- Nogle af de unge kender vi, fordi de har været FDFere i vores kreds. Andre kommer man hurtigt ind på livet af, fordi de bare vil det her. Holdet, der skulle stoppe til efterårsferien, har givet udtryk for, at de gerne vil fortsætte længere, fortæller Jens.

FDF Benløses samarbejde med den lokale er så stor en succes, at eleverne vil forlænge undervisningen.
FOTO: FDF Benløse