FDF Ellevang-Risskov får sit naturværksted

I fem år har FDF Ellevang-Risskov arbejdet på at få kredsens drøm om et nyt naturværksted til at gå i opfyldelse

14. Apr 2018
Mai Christensen

Både store og små var mødt op til rejsegildet. 

FOTO: FDF Ellevang-Risskov.

Når man til sommer går en tur ved Lisbjerg skov, vil man blive mødt af et noget andet syn, end man gjorde et år forinden. Hvor der tidligere lå en gammel, faldefærdig barak, skal FDF Ellevang-Risskovs nye naturværksted på hele 120 m2 med tilhørende shelter og bålhytte nemlig slå dørene op. Et projekt kredsen har arbejdet benhårdt på i en årrække og som for alvor blev til virkelighed ved rejsegildet den 6. april.

-Rejsegildet markerer, at vi for alvor er ved at gøre en drøm til virkelighed. Vi har arbejdet på det her projekt i flere år, men i dag kan vi for alvor se, hvor fedt det her bliver, sagde Simon Kangas Larsen ved rejsegildet. Han er formand for FDF Ellevang-Risskov og projektleder.

Tanken bag er at skabe et sted, hvor der er plads til børn og unge – gerne med gummistøvler på. Projektet har et samlet budget på 3,5 millioner kroner og bliver efter planen indviet lige efter sommerferien.

Løfter i samlet flok

At realisere et projekt af den størrelsesorden, som naturværkstedet har, er langt fra noget man gør fra den ene dag til den anden – det har krævet både en stor frivillig indsats og økonomisk hjælp. Det betyder, at kredsen blandt andet har fået en økonomisk håndsrækning fra Aarhus Kommune, A.P. Møller og Friluftsrådet og Kronprinseparrets Fond.

-Vi har søgt fonde, sponsorater fra virksomheder og støtte fra foreninger og menighedsråd. Vi er ikke helt i mål med økonomien endnu, så vi håber stadig på mere støtte, men vi er dog så langt, at selve huset kan realiseres, fortæller Simon Kangas.

Ønsker man at biddrage til naturværkstedet, kan man købe en folkeaktie.

Solen stod højt, da kredsen afholdt sit rejsegilde.

FOTO: FDF Ellevang-Risskov.