FDF får ny generalsekretær

Hovedbestyrelsen har pr. 1. november ansat Jakob Harbo Kastrup som FDFs generalsekretær.

28. Oct 2022
Rasmus Lind

Foto: Asbjørn Laurberg

Jakob Harbo Kastrup er blevet ansat som FDFs generalsekretær. Han tiltræder stillingen tirsdag den 1. november.

- I hovedbestyrelsen vurderer vi, at Jakob er den rigtige generalsekretær for FDF, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med ham, siger formand for FDFs hovedbestyrelse Dorte Fog.

Jakob Harbo Kastrup kender FDF særdeles godt, da han siden 2018 har været landsforbundets administrationschef. Siden 1. september har han derudover udfyldt rollen som konstitueret generalsekretær.

- Vi har allerede et godt kendskab til Jakob, men jobbet som generalsekretær kræver andre sider og kompetencer end jobbet som administrationschef. Derfor har det været vigtigt for både Jakob og hovedbestyrelsen, at vi har gennemført et helt almindeligt og ordentligt ansættelsesforløb, hvor vi har vurderet Jakob på lige fod med andre kandidater til stillingen, siger Dorte Fog.

 

Verdens bedste idé

Den nye generalsekretær glæder sig til at træde helt ind i den nye rolle.

- Jeg er enormt beæret over den tillid, hovedbestyrelsen viser mig. Jeg glæder mig til at sætte endnu mere tryk på arbejdet med at give flere børn og unge et ståsted at møde verden fra sammen med FDFs dygtige ansatte og frivillige i de kommende år. De næste skridt i det arbejde tager vi sammen på landsmødet i november, hvor der skal træffes nogle vigtige beslutninger med betydning for FDFs fremtid, siger han.

Jakob Harbo Kastrup vil arbejde for, at flere får øjnene op for FDF og får lyst til at engagere sig i fællesskabet.

- Hver uge vælger mange tusinde ledere at løfte blikket fra mobiltelefonen for at tage til FDF og være noget for og sammen med andre. Efter 120 år er FDF fortsat verdens bedste idé. Det skal vi hjælpe folk med at få øjnene op for, så de får lyst til at engagere sig i både etablerede og nye FDF-fællesskaber, og så forældre landet over ved, at FDF giver deres børn et solidt ståsted, siger han.

Som barn og ung var Jakob Harbo Kastrup aktiv i FDF Aars. Siden har han blandet meget andet også været aktiv i FDFs internationale arbejde og en overgang været en del af FDF LEDERENs redaktion. Jakob er uddannet cand.scient.adm., og inden han blev ansat i FDF, havde han en stilling som specialkonsulent i tipsadministrationen hos Dansk Ungdoms Fællesråd. Jakob bor i Husum med sin kone og deres tre børn.
 

I forlængelse af ansættelsen kommer FDF til at mangle en administrationschef. Arbejdet med at besætte denne stilling er allerede i gang.

Fredag den 27. januar 2023 kl. 15.00 inviteres til fælles afskeds- og tiltrædelsesreception for tidligere generalsekretær Rasmus Agergaard Pedersen og Jakob Harbo Kastrup.