FDF fejrer 120-års-fødselsdag

I 2022 fylder FDF 120 år, og det fejrer vi i fællesskab - både på landslejren og ude i kredsene med et sjovt nyt fødselsdagsspil.

16. Jun 2022
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Frederik Andreas Jørgensen

I 2022 fylder FDF 120 år - og dét skal fejres!

Lige siden det hele begyndte i 1902 har tusinder af børn og unge været en del af fællesskabet og fået et ståsted gennem FDF.

Fejringen af forbundets 120-års-fødselsdag skydes i gang allerede om få uger, når 10.000 børn, unge og ledere fra hele landet er samlet på Friluftscenter Sletten til landslejr. Til efteråret fortsætter fejringen lokalt, når alle kredse i samme uge – uge 43 – spiller FDFs helt nye fødselsdagsspil.

Fælles fødselsdagssang og lagkage på landslejren

På landslejren vil der som optakt til det store lejrbål 11. juli blive sunget fælles fødselsdagssang på lejrbålspladsen og være forskellige festlige indslag på scenen. Kredse opfordres til at medbringe en fane og eventuelt et flag til markeringen.

Samme dag vil kredse kunne hente ingredienser til lagkage, som børn og ledere kan lave og nyde på kredspladsen i fællesskab.

Nyt fødselsdagsspil for hele FDF

Alle kredse modtager med kredsforsendelsen i august FDFs nye fødselsdagsspil og opfordres til at spille det på børnemøder i uge 43 – det er nemlig den uge, FDFs 120-års-fødselsdag falder d. 27. oktober.

Fødselsdagsspillet er for alle i kredsen, og sværhedsgraden kan tilpasses forskellige klasser. Det består af en fantasifuld spilleplade og forskellige sjove opgaver og koder, som børnene skal løse undervejs i spillet. Alt sammen i forsøget på at redde alle verdens fødselsdage, som trues af sletning fra den menneskelige hukommelse.

Camilla Kaas Frich fra FDF Egedal, Christina Schäfer fra FDF K 26 Husum og Sidse Bech Egholm fra FDF Tårnby har alle tre været en del af den frivillige arbejdsgruppe, der har udviklet og designet fødselsdagsspillet.

- Det har været fedt at få lov at være kreativ med at udvikle opgaver til spillet og dykke ned i hvordan vi udvikler et spil til at ramme bredt ude i kredsene. Samtidig har det været en fornøjelse at følge rejsen med spillet fra de første tanker til et færdigt spil, fortæller Christina Schäfer og fortsætter:

- Jeg håber, at kredsene vil få nogle sjove stunder med at fejre FDFs fødselsdag, og at spillet formår at få mange med ombord, uanset om man er den fødte kodeløser eller den kreative sjæl. Og så glæder jeg mig til at få respons fra dem, som prøver spillet!

Camilla Kaas Frich er enig:

- Det har været sjovt at arbejde med spiludvikling og at skabe alsidige og udfordrende opgaver inde under temaet fødselsdag. Jeg glæder mig til at se billeder online af alle de glade FDFere, som har prøvet spillet, samt efterfølgende at nyde, at vi har haft muligheden for at skabe en sjov oplevelse ude i kredsene, siger Camilla Kaas Frich.