FDF Kolind inviterer børnehaver på besøg

FDF Kolind har inviteret lokale børnehaver på besøg, for at børnene kan smage på FDF-livet. Planen er at samarbejdet skal fortsætte. 

20. Apr 2016
Mai Christensen

Intet vejr er dårligt vejr. På med regntøjet og afsted på besøg hos FDF Kolind.
FOTO: Niels-Ejner Abrahamsen.

Efter at lederne i FDF Kolind så deres medlemstal rasle ned fra 120 til 60 medlemmer, skulle der gode ideer på bordet for at få vendt fald til stigning. Det kom der. Og det har nu resulteret i, at FDF Kolind har inviteret de lokale børnehaver på besøg til bål, hygge og leg. Et samarbejde, der i sidste ende gerne skulle bringe flere nye ansigter til kredsen.   

- Det vendte og drejede sig i mit hoved. Kunne man gøre noget, så man kunne tage eleverne direkte fra skolen til FDF? Og så gik det op for mig: Vi skal da have fat i børnehaverne – vi skal have dem ind tidligt, siger Niels-Ejner Abrahamsen, der til daglig er leder i FDF Kolind.  

Glade børn på tur

At børnehavebørnene er glade for at komme på tur og få en FDF-oplevelse, er Niels-Ejner Abrahamsen ikke i tvivl om. Ifølge ham har børnene nydt at kunne lege løs og slippe fantasien fri.

- To af pigerne kom hen til mig og sagde, at de kedede sig. Så de spurgte, om vi vi ikke skulle bygge en hule? Og selvfølgelig skulle vi det. Så vi endte med at gå ud i skoven, finde grene, save og bygge en hule af fire grene. Pigerne var vildt imponerede over, hvor flot en hule det var, fortæller lederen fra FDF Kolind.  

Faktisk har besøgene været så stor en succes, at børnehaverne har spurgt, om de må komme igen efter sommerferien. Noget som Niels-Ejner Abrahamsen ikke er afvisende over for. Faktisk skal børnene allerede i løbet af foråret med på en af kredsens lejre for at få den ”ægte” FDF-oplevelse.

- Vi holder en lejr for vores puslinge og tumlige, hvor børnehavebørnene sammen med deres forældre skal inviteres. Så har de små nogen at spejle sig, og så får de en ”rigtig FDF-oplevelse”, siger Niels-Ejner Abrahamsen.