FDF Kragelund samarbejder med kirken

I FDF Kragelund er samarbejdet med den lokale kirke ikke noget nyt. Her har man i mange år i fællesskab arrangeret den årlige høstgudstjeneste.

21. Oct 2015
Mai Christensen

Efter gudstjenesten var der både musik, auktion og mad til de fremmødte.
FOTO: Kragelund Kirke

Når kirkeklokkerne ringer ind til høstgudstjeneste i Kragelund Kirke, er det ikke bare præstens og kirketjeners fortjeneste. Høstgudstjenesten er nemlig blevet til i tæt samarbejde med FDF Kragelund, nøjagtig som den plejer. Sådan har det været i mange år, og hvert gang tager gudstjenesten ny form. Det betød, at der i år var arrangeret et besøg på det lokale plejehjem efter gudstjenesten, fortæller Hanne Rasmussen, der til daglig er kredsleder i FDF Kragelund.

-Vi aftaler fra år til år, hvornår på dagen det skal være. I år var det et forsøg, hvor vi startede klokken 11.00 i kirken. Bagefter gik vi som noget nyt over på plejehjemmet, som ligger lige over for kirken, fortæller Hanne Rasmussen. 

En landkreds, der skaber liv

FDF Kragelund er en landkreds, der dækker et område med hele seks kirker og tre præster. Men da kredsen hører hjemme i Kragelund, er det naturligt nok også her, den årlige høstgudstjeneste bliver afviklet. Og i år var det ikke bare kirken, der var glad for at få besøg af de lokale FDFere. Succesen blandt plejehjemmets beboere var også til at tage og føle på, fortæller Hanne Rasmussen. 

-Kirkehjælperne havde lavet sandwich til alle. Bagefter var der auktion over de ting, som folk havde haft med, og overskuddet på 4990,50 kroner gik til Folkekirkens Nødhjælp Den bedste ved det i år har helt klart været, at vi gik på plejehjemmet. Der var 13 ud af 24 beboere med i kirken, og yderligere fem var med inde og få mad og kaffe, siger hun.


Kirken var fyldt, da FDF Kragelund sammen med den lokale kirke, traditionen tro, bød indenfor til høstgudstjeneste.
FOTO: Kragelund Kirke