FDF Løgstør starter hold for udviklingshæmmede

FDF Løgstør har startet et hold for udviklingshæmmede. Holdet har gjort, at kredsen nu har fordoblet sit medlemstal og er blevet 21 medlemmer rigere.

19. Jan 2016
Christina Gro Hansen

Når FDF Løgstør holder møde for udviklingshæmmede medlemmer, foregår det i deltagernes eget tempo.
FOTO: Limfjordsskolen.

I FDF er der plads til alle. Det er en parole, som FDF Løgstør om nogen lever efter. Kredsen har nemlig startet et hold, hvor udviklingshæmmede sammen med ligesindede kan være en del af FDF. Det nye hold har betydet, at 21 nye medlemmer har fundet vej til kredshuset – og at flere er på vej.

Britta Hougaard, der er formand i FDF Løgstør, hilser både holdet og de nye medlemmer velkommen. Ifølge hende er det nemlig vigtigt, at FDF holder døren åben for alle, der gerne vil være med. Den holdning har nu resulteret i en fordobling af kredsens medlemmer. 

- Det handler jo om at få nye medlemmer. Det vendte og drejede sig inde i mit hoved: Hvad gør vi for at gøre noget anderledes? Her var holdet en løsning. Der er plads til alle hos os. Selvom der er mere at se til, kan man kan ikke blive andet end glad. Jeg går altid hjem med et smil på læben. Med fælles hjælp går det altid, siger hun. 

En ubetinget succes

Siden den 1. september sidste år har holdet mødtes hver 14. dag i kredshuset Skansen. Møder der kun er en realitet takket være Britta Hougaards engagement.

- Vi stod oppe ved Limfjordsskolen i forbindelse med et løb, hvor vi stod for poster, og beboerne ville rigtig gerne deltage. Vi havde nogle sjove oplevelser med dem, så jeg legede lidt med tanken. En dag talte jeg med lederen fra skolen, så jeg spurgte, om de var interesserede. Det var de heldigvis, og vi fik hurtigt et møde op at stå, siger hun og fortsætter: Kollektivet Ranum stødte også til med tre elever. 

At gøre en forskel

Med oprettelsen af det nye hold med udviklingshæmmede er Britta Hougaard og de andre ledere i FDF Løgstør med til at gøre en forskel – for den enkelte, men også både i lokalsamfundet.

- Vi tilpasser altid aktiviteterne til holdet. Det kan for eksempel være sanselege, refleksløb, teambuilding og så videre. De kan blive fuldstændig høje af det. Måske er der en, som sidder og kigger på, men så er personen bare med, så godt han/hun kan, forklarer Britta Hougaard.  

Men fremgangen for FDF Løgstør stopper ikke her. Efter vinterferien bliver ni udviklingshæmmede fra Botilbuddet Lounsgaard også en del af kredsen. 

Det nye hold hos FDF Løgstør er en succes. Det betyder, at flere bliver en del af holdet efter vinterferien.
FOTO: Limfjordsskolen.