FDF Odense Ansgar hjælper flygtninge

FDF Odense Ansgar har startet en indsamling af legetøj til flygtningebørn. Kredsen mener nemlig, at alle skal have mulighed for at lege. 

30. Oct 2015
Mai Christensen

FDF Odense Ansgar mener, at alle skal have mulighed for at lege. Uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.
FOTO: FDF Odense Ansgar.

I FDF Odense Ansgar vil man ikke se stille til, når flygtninge kommer til Danmark. Derfor har kredsen, i samarbejde med kirketjeneren i kredsens kirke, startet en indsamling af legetøj til flygtningebørn. Noget som kredsen håber kan være med til at skabe et frirum hos de børn, der netop nu kommer til Danmark som flygtninge.  

- Vi vil gerne bakke op om at alle skal have mulighed for at kunne lege. Selvfølgelig kan man sagtens lege uden nogen redskaber, men det er meget nemmere at sætte gang i legen med lidt hjælpemidler. Vores fokus er at samle legetøj, spil som Uno, fodboldstøvler der alligevel er blevet for små eller lignende. Som en ekstra lille ting har vi også opfordret til, at man laver en lille tegning eller seddel til de ting, man afleverer for at vise, at man har lagt nogle tanker bag det, fortæller Julie Høj Nielsen, der til daglig er kredsleder i FDF Odense Ansgar.  

Stadig brug for donationer

Ideen til indsamlingen fik Julie Høj Nielsen, da hun på Facebook så, hvordan en kammerat samlede ind til en flygtningelejr. Men i stedet for at aflevere ting til kammeraten, som først tænkt, besluttede hun at starte sin egen indsamling. I samarbejde med kirketjeneren i kredsens kirke blev der taget kontakt til et flygtningecenter på Langeland, og efter en opdatering på kredsens Facebook-side var indsamlingen i gang. 

- Opslaget på Facebook er blevet flittigt delt i forhold til mange af vores andre opslag og har haft en stor rækkevidde. Netop af den grund har vi valgt at forlænge perioden i håb om, at flere ville komme med deres bidrag, siger Julie Høj Nielsen.

 

Netop flere bidrag er, hvad kredsen håber på. For når vi donerer ting til et god sag som denne, er det nemlig med til at vise, at vi støtter op om mangfoldighed, forklarer Julie Høj Nielsen.

- Der har desværre ikke været særligt mange, som har afleveret ting, men vi har heller ikke stræbet efter at skulle samle en bestemt mængde ind. For os er det vigtigste bare at vise, at vi støtter op om mangfoldighed, forklarer hun.

FDF Odense Ansgars indsamling startede med en opdatering på kredsens Facebook-side.

FDFs hovedbestyrelse har besluttet, at kredsen skal ikke betale kontingent til landsforbundet.