1500 FDFere og spejdere indtog Tivoli Friheden

Der var mere end 100 udfordringer og aktiviteter at prøve kræfter med, da 1500 FDFere og spejdere sammen indtog Tivoli Friheden i lørdags. 

15. Sep 2016
Sofie Dammeyer Sørensen og Mai Christensen
Der var både FDFere og spejdere at finde i svinggyngerne. Her skulle deltagerne nemlig løse endnu en opgave. FOTO: Nanna Sofie Lykke Hansen

Der var mulighed for at prøve kræfter med bungy-run, balancere med en fyldt kop i svinggyngerne og mere end 98 andre aktiviteter, da 1500 FDFere og spejdere indtog Tivoli Friheden i Aarhus lørdag den 10. september. En dag, der var spækket med oplevelser for både store og små. 

-Det var sjovt, og det gik ud på, at man skulle spilde så lidt vand som overhovedet muligt, mens man var deroppe, fortalte en gruppe væbnere fra FDF Aarhus 1, efter de havde gennemført en opgave i forlystelsen “svinggyngerne”.

-Men jeg kom til at tabe min kop, så det var lidt uheldigt, indvender én af væbnerne. 

Med temaet “I elementernes vold” var det deltagernes opgave at bringe fire elementer, der var kommet i ubalance - tilbage i balance: Ild, jord, vand og luft.

FDF ud over rampen

Det er tredje år, at FDF og spejderne sammen indtager Tivoli Friheden, og ifølge medarrangør Jannik Toft Andersen er arrangementet med til at give omverdenen et billede af, hvad FDF anno 2016 egentlig er - og det er alt andet end kedeligt.


-Normalt foregår vores aktiviteter i en skov eller klubhus. Nu tager vi dem igen ind i Tivoli for at vise, at FDF og spejdere ikke er støvede levn fra fortiden, men har masser at byde på inden for både lederskab, fantasi, selvstændighed og fællesskab, siger Jannik Toft Andersen, fra FDF Aarhus 2, i en pressemeddelelse.

Én, to, tre, mange stod i kø til de forskellige forlystelser. Så ventetiden kunne jo passende bruges på at lege en leg eller to.

FOTO: Nanna Sofie Lykke Hansen