Unge FDFere tager til Bornholm

Igen i år har FDF en delegation med på Folkemødet på Bornholm.

12. Jun 2019
Chrsitina Gro Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

Torsdag middag sætter FDFs Folkemødedelegation kursen mod Bornholm. 14 FDFere er klar til at tage del i folkefesten på øen, hvor de dels skal opleve stemningen, få nye perspektiver og fortælle andre om, hvordan vi giver børn og unge et ståsted at møde verden fra gennem tro, leg, samfundsengagement og stærke relationer.

I år er FDFs bidrag til mødet planlagt af en arbejdsgruppe under Samfundsengagementsudvalget, og FDF har flere bidrag til folkemødeprogrammet, som gennemføres af delegationen.

Fredag morgen er der morgensang i samarbejde med 2.-3. klasse på Kongeskærskolen i Allinge, og senere på dagen en workshop om verdensmål, hvor seks andre civilsamfundsorganisationer er inviteret til at deltage med hver deres verdensmålsudfordring, som deltagerne skal komme med input til. Organisationerne er: Danmarks Naturfredningsforening, Nødhjælpens Ungdom, Sex & Samfund, KFUM og KFUK i Danmark, Ungdommens Røde Kors og Danske Studerendes Fællesråd. Derudover vil FDF også selv byde ind med et dillemma. 

Endelig har arbejdsgruppen, inspireret af det frirum, mange unge FDFere oplever på FDFs kurser, ønsket at sætte spot på problematikken omkring unge og en voksende perfekthedskultur. Derfor byder FDF også ind med et pop-up-event med leg og frirum fredag og en debat omkring unge og perfekthedskulturen lørdag. Til panelet er inviteret: Professor i børn og unges mentale sundhed ved Aarhus Universitet, Carsten Obel, Charlotte Rønhof, formand for Rådet for Børns Læring, Chris Holst Preuss, Forretningsudvalgsmedlem DUF og Ulrik Goos Iversen, Bestyrelsesmedlem i Efterskoleforeningen. Medlem af FDFs hovedbestyrelse, Ulla Visbech er moderator for debatten. 

Derudover er Christine Lund og Sara Lentz inviteret til at deltage i debatter hos henholdsvis Danmarks Naturfredningsforening og Spejderne. 

Følg delegationen på Folkemødet via FDFs sociale medier. 

Fredag

Rådslagning-hvad skal der til for at vi får mere natur i DK 

Christine Lund, FDF og styrelsesmedlem i DUF deltager i panel, c12, 14.15-16.45

Morgensang for store og små 

Grundtvigs Telt c25, 8.30-9.00

Speeddating med Verdensmålene

Grundtvigs Telt c25, 15.00-16.00

Få et frirum med FDF 

pop-up-event ved Brandstationen, 13.30-15.30

 

Lørdag

Debat om perfekthedskultur

Grundtvigs Telt c25, 13.30-14.30

Ungemonopolet - De unge er værd at lytte til

Sara Lentz, formand for Samfundsengagement deltager i panel, c26, 14.00-15.00