FDF på nye måder - også offline

Mød tre kredse, der har tænkt kreativt for at give fysiske oplevelser til deres medlemmer.

06. May 2020
Af Theresa Schaltz

Kredse i hele landet laver FDF på nye måder – online, ja, men også offline. Ledere lægger hjernen i blød og lægger sig i selen for at udtænke aktiviteter, som giver fysiske oplevelser til medlemmerne. Mød her tre kredse med gode ideer.

Fælles urban køkkenhave

Ved kredshuset på Frederiksberg spirer blomster og grøntsager frem i knapt 100 små potter og danner til sammen en køkkenhave midt i byen. Siden slutningen af marts har FDF F5 Mariendal inviteret alle medlemmer til at deltage i det fælles køkkenhaveprojekt – sammen, men hver for sig. Uden for kredshuset er der stillet jord, potter, frø, ispinde, tuscher og sprit frem. FDFerne har siden sidst i marts haft mulighed for at komme enkeltvis og plante blomsterfrø eller grøntsagsfrø efter eget ønske. Der er skrevet navn på ispinde i alle potterne, så når planterne har vokset sig store kan de flytte hjem til medlemmerne. Indtil da kommer FDFerne forbi flere gange ugentligt for at passe og pleje deres planter. Der har været rigtig fin opbakning til projektet, fortæller leder Ulrik Friis, og hvert medlem har én potte hver – så næsten hele kredsen er involveret.

Påskejagt

Hos FDF K26 Husum stak en flok ledere kort før påske hovederne sammen og lavede tre byløb i deres lokalområde. Skærtorsdag blev den store Påskejagt annonceret på kredsens facebookside, og de tre byløb blev præsenteret.

– Vi lavede en løbsrute til hver af de tre områder, som de fleste af vores børn bor i, så børnene selv havde mulighed for at tage på påskejagt uden at skulle krydse store veje, fortæller leder Christina Schäfer.

Hjemmefra var børnene blevet bedt om at klippe et gækkebrev, som skulle bruges på en post og derefter sendes til lederne.

Foto-ronaløb

I FDF Svenstrup blev det klassiske fotoløb omdøbt til ’foto-ronaløb’ i anledning af de specielle omstændigheder. Lederne hængte poster op i byen og inviterede medlemmerne til hver for sig at gå på opdagelse i byen og prøve kræfter med den nye udgave af fotoløb. Opgaverne på posterne var lavet med god inspiration fra andre kredse, som har delt deres aktiviteter i facebookgruppen ’FDF – leder til leder’. Flere af kredsens børn har allerede været afsted på løbet, fortæller kredsleder Claus August.