FDF samler 78.000 kr. ind til Folkekirkens Nødhjælp

FDFere fra hele landet deltog i weekenden i Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling, men i år var gåturen og de røde indsamlingsbøsser skiftet ud med digitale, lokale indsamlinger

19. Mar 2021
Ida Sofie Kristensen

Som altid støttede FDFere og kredse over helt landet op om Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling den. 14. marts 2021, men også i år måtte der tænkes kreativt på afviklingsdelen. For hvordan får man folk til at støtte en indsamling, når man ikke kan banke på deres dør med en indsamlingsbøsse?

Det har der på landsplan været mange forskellige bud på. Patruljer til årets Væbnermesterskab har forud for lørdagens hotspot skaffet sponsorer blandt familie, venner og lokalsamfund, der har doneret penge til Folkekirkens Nødhjælp for antallet af løste opgaver på VM-hotspottet, der løb af stablen dagen før sogneindsamlingen. Kredse har desuden lavet indsamlingsmøder med GLOBUS-materiale for både store og små - med aktiviteter som bl.a. nabohjælps-tegninger, mineleg og indsamlingsløb. Samtidig har voksne ledere lavet mere personlige indsamlingsformater, hvor man mod en donation kunne få en kage, et vers i en støttesang eller noget helt tredje.

De mange forskellige initiativer og påfund har ført til, at FDF på landsplan har samlet over 78.000 kr. ind til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene vil gå til organisationens arbejde med at hjælpe de mennesker i verden, som er hårdest ramt af klimaforandringerne. 

Arbejd videre med GLOBUS

Hvis du gerne vil arbejde mere med GLOBUS og Verdensmålene, kan du besøge www.fdf.dk/globus og finde masser af inspiration til FDF-aktiviteter.