FDF skal have ny generalsekretær

Generalsekretær Rasmus Agergaard Pedersen hafået nyt job per 1. september 2022. 

01. Jun 2022
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Kasper Henriksen

Med udgangen af august fratræder Rasmus Agergaard Pedersen stillingen som generalsekretær i FDF for at blive skoleleder på Absalons Skole i Roskilde Kommune.

Rasmus har været ansat i FDF ad to omgange og i sammenlagt næsten ti år - først som forbundssekretær og senest de sidste fire år som generalsekretær.

– Jeg har også et ben i skoleverdenen, og det vil jeg gerne, efter en del i år FDF, bruge min tid og mit fokus på. Jeg er stolt af at kunne sige, at FDF medlemsmæssigt og økonomisk kom godt igennem coronakrisen. Det er sket samtidig med vedtagelsen af en ny strategi og under den, en lang række tiltag i landsforbundet for at målrette indsatser mod og skabe grundlag for at få flere børn og unge med i FDFs fællesskab, siger Rasmus Agergaard Pedersen.

FDFs hovedbestyrelse sætter nu gang i en proces for at finde en ny generalsekretær.

– Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget Rasmus’ opsigelse. Hovedbestyrelsen vil hurtigst muligt sætte gang i en proces for at finde en ny generalsekretær, siger formand i FDF Dorte Fog.

– Rasmus har som generalsekretær gjort et stort arbejde med at sikre implementeringen af landsmødets og hovedbestyrelsens beslutninger. Særligt har arbejdet med strategien og profilen fyldt meget i Rasmus’ tid i FDF. Jeg vil gerne takke Rasmus for hans engagement, lederskab og loyalitet – det vil blive savnet i hovedbestyrelsen. Jeg er sikker på, at medarbejdere og elever på Absalons Skole bliver glade for at få Rasmus som skoleleder, siger Dorte Fog.