Jeg tror, klimabevistheden kommer af sig selv for de fleste FDFere

17-årige Nikolaj Bang Høfler fra FDF Frederikshavn 2 er udpeget til at være en del af det nye Ungeklimaråd. 

21. Mar 2019
Mai Christensen
Nikolaj Bang Høfler (midtfor) fra FDF Frederikshavn 2 er blevet udpeget til Ungeklimarådet.

-Klima og miljø kan virke som et kedeligt og lidt dystert emne, men jeg ved, at man kan arbejde med det på en fed måde, så det bliver en oplevelse, vi har sammen, hvor vi lærer noget nyt om os selv og verden. Lige præcis FDF er et sted, hvor der er plads til at lære på anderledes måder og til at tage seriøse diskussioner på en sjov måde. Jeg tror, at klimabevistheden kommer helt af sig selv for de fleste FDFere, hvis bare de lærer, at de skal passe godt på det, de holder af.

Sådan lyder det fra 17-årige Nikolaj Bang Høfler fra FDF Frederikshavn 2, der tidligere på måneden blev udpeget til at være en del af Energi-, forsynings- og klimaministerens nye Ungeklimaråd. Sammen med ni andre unge fra hele landet skal FDFeren fra Frederikshavn sætte fokus på klimaforandringer fra et ungt perspektiv. 

-Jeg håber, at vi kan gøre en forskel. Jeg håber ikke, at vi bare bliver et råd, som snakker, men et råd, der også handler. Og jeg håber, at vi kan få hele Danmark og den danske ungdom med os. I Ungeklimarådet repræsenterer vi ikke kun os selv, men alle unge. Derfor skal man heller aldrig holde sig tilbage for at sende mig eller en af de andre en besked, hvis man har en god ide, fortæller Nikolaj, der er rådets yngste medlem.

At engagere sig

Nikolaj Bang Høfler har været FDFer, siden han var helt lille og er siden blevet både elevrådsformand og medlem af byens Ungebyråd. FDFeren fra Frederikshavn drømmer nemlig om at gøre en forskel - inden for klima og miljø såvel som mange andre området.

-Jeg vil ikke sige, at jeg altid har vist at det lige skulle være klima, som jeg skulle lægge en masse arbejde i, for der er mange emner, der interesserer mig. For halvandet år siden mødte jeg min nuværende kæreste, og hun er vegetar for klimaets skyld. Så det var nok hende, som fik mig til at få øjnene op for klimakampen og vigtigheden af at gøre noget, siger han og tilføjer:

-I Ungebyrådet i Frederikshavn rådgiver de rigtige byrådspolitikere, og en dag arbejdede vi med temaet klima/miljø. Jeg oplevede, at vi havde mange gode forslag, og at det var et emne, som vi unge gik op i. Et af forslagene var at starte Ungeklimarådet Frederikshavn. Jeg blev medlem helt fra starten og har siden godt kunne lide arbejdet. Med det lokale netværk og de erfaringer, jeg har fra det lokale ungeklimaråd, tænkte jeg, at jeg kunne bidrage med noget unikt til det nationale Ungeklimaråd. Derfor søgte jeg om at blive en del af det, afslutter Nikolaj Bang Høfler.