FDFer i spidsen for Landssamrådet

Amalie Cordes er tiltrådt som formand for Landssamrådet.

31. Jan 2020
Christina Gro Storm-Andersen

I Landssamrådet går formandsskabet på skift, og de næste to år, har FDF formandsskabet repræsenteret ved Amalie Cordes fra FDF Skovlunde.  

Amalie glæder sig til at komme i gang med arbejdet:

 - Jeg gerne vil være med til at sikre, at børn og unge i Danmark, ikke bare i dag, men også i morgen, kan blive ved med at få en masse gode oplevelser og et ståsted at møde verden fra. Derudover fordi jeg mener, at vores aktiviteter er nødvendige for at børn og unge bliver demokratiske borgere. Vores aktiviteter gør dem i stand til at dele oplevelser og holdninger med andre, der er anderledes end dem selv. Det, mener jeg, er mindst ligeså vigtigt for at styrke demokratiet, som at diskutere politik, siger hun.

Amalie Cordes har formandserfaring fra Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, hvor hun både har været næstformand og formand, og blandt andet arbejdet på at organisationen sidste år kunne blive optaget som observatør i DUF.

- Jeg er glad for at Amalie har taget opgaven på sig og fastholde arbejdet med at sikre gode relationer til andre organisationer. FDF kan ikke stå alene, når vi arbejder med både nationale, og ikke mindst lokale rammevilkår og tilskud til FDF, siger FDFs generalsekretær Rasmus Agergaard Pedersen. 

Fakta om Landssamrådet

Børne- og Ungdomsorganisationernes Landssamråd er et politisk samarbejde og netværk mellem syv idébestemte børne- og ungdomsorganisationer. Danske Baptisters Spejderkorps, Det Danske Spejderkorps, DUI-LEG og VIRKE, Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, FDF, De grønne pigespejdere, KFUM-Spejderne i Danmark, KFUM og KFUK i Danmark. Rådet koordinerer samarbejde omkring fælles interesser vedrørende frivillighed, børn og unge og folkeoplysning.

Lokale samråd

65 ud af 98 kommuner har et lokalt samråd, hvor de idebestemte foreninger på samme måde, kan mødes og samarbejde om fælles interesser.