FDFs nye mærker er klar

FDFs nye mærker har fokus på oplevelser og fællesskab.

03. Aug 2020

Den nye sæson byder på masser af FDF-oplevelser. En del af dem kan tage udgangspunkt i FDFs nye mærker, som nu ligger klar på FDF.dk
En arbejdsgruppe på fem frivillige og en forbundssekretær har stået for at samle de nye mærkebeskrivelser til et mærkesystem med fokus på oplevelser og fællesskab ud fra den mærkefilosofi, som landsmødet vedtog i 2018.

Cecilie Kruse, der har været med i arbejdsgruppen, fortæller:

- Jeg tror, FDFerne bliver glade for de nye mærker. Der er virkelig meget inspiration at hente til FDF-møder med fokus på oplevelser og fællesskab. Det har været spændende at dykke ned i alle FDFs aktivitetsområder og se på, hvordan vi kunne skabe sammenhæng mellem mærkefilosofien og de aktiviteter, som vi kender og laver allerede.

Formanden for mærkearbejdsgruppen, Heidi Bak Nielsen, er også spændt på, hvordan FDFerne tager imod mærkerne.

- Det har været et kæmpe arbejde at få lavet 220 nye mærkebeskrivelser. Jeg er tilfreds med resultatet og særligt stolt af, at flere end 50 FDFere har været med til at lave beskrivelserne og trukket i samme retning for at skabe et brugbart mærkesystem med udgangspunkt i FDFs ambition og pædagogik.

Mærkerne lægger op til, at lederne selv kan fylde ideer til aktiviteter ind i mærkerne, og jeg håber, at lederne vil dele deres gode ideer med hinanden på netværksmøder og sociale medier. På den måde får vi et uendeligt antal gode ideer til, hvordan vi kan tage mærker i FDF.

Mærkerne finder du under ”Inspiration” på FDF.dk, og mærkeperlerne kan købes hos 55 Nord.