FDFs tidligere generalsekretær i spidsen for Global Fellowship

Ulrich Piltoft, der er tidligere generalsekretær i FDF, har fået nyt job: Som ny generalsekretær hos paraplyorganisationen Global Fellowship, vil han blandt andet trække på FDFs lange, demokratiske tradition.

19. Sep 2018
Mai Christensen

Ulrich Piltofts stilling i Global Fellowship foregår på halv tid. Det betyder, at han fortsætter sit arbejde i Folkekirkens Nødhjælp den resterende tid.

-FDF er så solidt forankret, at det er det lokale arbejde, der styrker hele organisationens virke. Det at være leder sammen med børn, og det at man gør tingene sammen, fremfor bare at sætte børnene i gang med tingene, er alt sammen noget jeg tager med mig. Det er ting, vi tager for givet, men som mange andre med fordel kan blive inspireret af.

Sådan lyder det fra FDFs tidligere generalsekretær, Ulrich Piltoft, der netop er tiltrådt en ny stilling som generalsekretær i den internationale organisationen, Global Fellowship. En organisation, der med sine 68 medlemsorganisationer bedst kan beskrives som FDFs internationale paraply, der blandt andet gør det muligt for unge at mødes på tværs af grænser og kulturer.

-Mange af medlemsorganisationerne i Global Fellowship er udfordrede. De virker i mange tilfælde i lande, som er fattige og har strukturer, der gør det svært at få midler og anerkendelse. Modsat FDF, som har en lang demokratisk tradition for at træffe beslutninger. Her hjælper vi med at styrke unge, så de bliver opmuntrede til at påtage sig ansvar i deres organisationer, fortæller Ulrich Piltoft, der også tidligere har arbejdet med frivillige internationalt. Et arbejde han ser frem til at forstætte.

Frivillige fører an

-Jeg har de sidste par år siddet som konsulent, hvor vi har organiseret en gruppe af frivillige, der påtager sig opgaver med de lokale ledelser i det sydlige Afrika. Her har vi afholdt workshops, der er et stærkt nyt initiativ, som forsøger at få nye frivillige til at bruge deres erfaringer og kompetencer. Her er fokus at styrke ledelserne i deres arbejde.

Global Fellowship holder i weekenden bestyrelsesmøde på Rysensteen i København, hvor formanden, Masauso Mwanza fra Zambia, også deltager. Torsdag aften lægger han vejen forbi FDF K 19 Vanløse, hvor han deltager i et FDF-møde.

-Global Fellowship er lige så stærk, som vi gerne vil gøre den til – og lige så svag, hvis vi ikke putter noget ind i den, afslutter Ulrich Piltoft.