Sprød vokal, fedt show, og lækre vafler

Mere end 1200 FDFeresamlet til Seniorfestival ved Kongeådalens Efterskolen til en weekend med festog farver.

12. Sep 2015
Christina Gro Hansen

Christian Fuhlendorff sørgede for god stemning lørdag eftermiddag.

Foto: Thomas Heie Nielsen og Rieke Poppe

Sumobrydning, bumperball, gamle og nye venner, samt en veloplagt Christian Fuhlendorff på scenen lørdag eftermiddag. Der er god stemning på Kongeådalens Efterskole denne weekend, hvor mere end 1200 FDFere er samlet til årets festival. 

 

Øjjj du har mange mærker. Er du så Kloge-smølf?

Standup’eren Christian Fuhlendorff gik på lørdag eftermiddag og snakkede blandt andet om mærker.

– Har I alle sammen dolkemærket. Hvem har ikke mærket?, spørger Christian Fuhlendorff fra scenen. Et par håndfulde rækker hånden op.

– Nå, ikke dig, dér, siger Christian og peger på en i flokken nedenfor scenen.

 – Du nægter. Det er da smart, så er man sikker på ik’ at komme til at lave noget. Når lederen siger: ’Vi ska’ ha snittet noget’. Siger man bare: ’Ik’ mig, jeg har ik’ mærket’”.

Bagefter var det muligt at få en selfie med kendissen og Christian Fuhlendorffs autograf – og det blev en del FDF-skjorter beriget med denne eftermiddag.

 

Fed stemning

Stephanie på 19 fra FDF Fredensvang, Magnus ”Myg” fra FDF Skovlunde 16 år, Line fra Aaby-Vedsted på 17 og Niels FDF Hjerting også på 17, er alle vilde med Seniorfestival. De er primært kommet for at mødes med alle deres venner fra SKS.

Og på spørgsmålet om, om de ikke bare kunne have mødtes uden for FDF – er de ikke i tvivl:

 – Når det er en FDF-begivenhed, er det med en helt anden følelse, når man mødes. Det ville ikke have været det samme, hvis det havde været en almindelig festival.

– Nej, det er præcis den samme stemning som, når man er på kursus.

På festivalen har seniorerne ret frie tøjler. Og det synes de om:

– Det er fedt med et FDF-arrangement, hvor man ikke skal noget helt tiden. Men de har nu prøvet en lille smule. En har været på kursus-kort-bytte-løb, og de har alle sammen lavet kors i kirketeltet. 

Følg med på Snapchat - find FDFBLUZ