Flere grønne kredse på landkortet

FDF K 19 - Vanløse, én af de første kredse på det grønne FDF-landkort.

26. Feb 2020
Emilie Sunekær Christensen
"Grøn Kreds" - landkort

Sammen med FDF Aarhus 2 var FDF K 19 - Vanløse én af de første kredse til at melde sig til GLOBUS-projektet – ”Grøn kreds”. Et projekt, der giver kredse muligheden for at arbejde fokuseret med de 17 verdensmål i samarbejde med GLOBUS.

Fri grøn-fortolkning

Formålet med projektet er selvfølgelig, at kredsene i løbet af sæsonen skal blive mere grønne, men hvordan – Det er op til kredsen selv. I K 19 Vanløse har man i første omgang valgt at fokusere på ”Kredsens levevej”. Der er bare én af de tre grene, man kan arbejde med. De to andre er ”Den legende kreds” og ”Kredsen i lokalmiljøet”.

Sara Bar Rasmussen, der er med i ”Grøn-kreds”-udvalget i FDF K 19 - Vanløse, fortæller,

- Lige nu fokuserer vi på kredsens levevej, men vi vil gerne have en legende grøn kreds, så børn, men også ledere, kan blive involveret i den grønne omstilling.

Hun tilføjer, at de har valgt at blive grøn kreds for at gøre børn og ledere opmærksomme på verdensmålene, og hvorfor det er, at vi bliver nødt til at handle. Men samtidigt også for at vise, at FDF og mødeaftner meget simpelt kan gøres mere grønt og bæredygtigt. GLOBUS-projektet giver inspiration til grønne møder og tiltag i kredsen, og for FDF K 19 - Vanløse var det en oplagt mulighed for at gøre ord til handling.

En bæredygtig vej

I FDF K 19 - Vanløse er det vigtigt at skabe en fremadrettet bæredygtig vej for kredsen, hvilket betyder, at blandt andet affaldssortering er i fokus. Sara Bar Rasmussen uddyber,

- Vi har i mange år snakket om, hvordan vi gør sommerlejren mere bæredygtig. Sidste år sorterede vi så skrald på lejren, og nu gør vi det til dagligt. Det er jo ret simpelt. Lidt mere komplekst er vores andre ønsker om grøn kirke og grønne forkyndelser, men vi arbejder på det.

Affaldssortering er bare ét af de greb, som kredsen benytter sig af i arbejdet med at blive grønnere.  I kredsen udfolder de affaldssortering gennem aktiviteter og lege, blandt andet med inspiration fra det arbejdsmateriale, man som ”Grøn kreds” kan tilgå på GLOBUS materialedatabase.

Bliv den næste grønne kreds på landkortet

Interesseret? På hjemmesiden grønkreds.dk, kan I læse mere om projektet, og se hvilke kredse, der har meldt sig som ”Grøn kreds”. Tilmelder I jeres kreds, får I adgang til ”materialedatabasen” på hjemmesiden, hvor I kan se forskellige aktiviteter og få inspiration til, hvordan I kan arbejde med De 17 Verdensmål.