Formanden for Global Fellowship besøger Danmark

Masauso Mwanza fra Zambia, der er formand for Global Fellowship, besøger i disse dage Danmark. Et besøg, der indtil videre har budt på en masse indtryk og gode oplevelser hos FDF K 19 Vanløse.

21. Sep 2018
Mai Christensen

Masauso Mwanza får sig en snak med en ung leder fra FDF K 19 Vanløse.

Mellem lyseblå skjorter i hobetal, forventningsfulde ord, som flyver gennem lokalet og March og lejr-sangbøger, der hurtigt åbnes, sidder Masauso Mwanza. Til trods for, at han ikke forstår, hvad ordene i ”Pilte-sangen” betyder, og han har ikke en blå skjorte på, som resten, falder han helt naturligt ind i flokken, der har slået sig ned på gulvet. Det er torsdag aften, ugens piltemøde hos FDF K 19 er i fuld gang, og kredsen har fået fint besøg: Masauso Mzanza, der er formand for FDFs internationale paraplyorganisation, Global Fellowship, har taget turen hele vejen fra Zambia for blandt andet at slå vejen forbi den københavnske kreds.

-Det var en fantastisk oplevelse at mærke FDF-ånden, for på den ene side er det meget forskelligt fra, hvad vi laver i Zambia, samtidig med at de to ting minder meget om hinanden. Begge fokuserer på at skabe et godt fundament for børn og unge i samfundet, fortæller Masauso, der har været en del af den kristne ungdomsorganisation, Boys Brigade, lige så længe han kan huske. Boys Brigade er, ligesom FDF, én af de medlemsorganisationer, Global Fellowship tæller. 

Besøget hos FDF K 19 Vanløse er derfor med til at skabe et indblik i, hvordan noget, som fungerer godt hos FDF, kan overføres til andre organisationer.

-Det forbløffede mig, at så unge ledere var blevet fastholdt i kredsen. Vi har en kæmpe udfordring med at fastholde drengene, når de når en bestemt alder, for så har de en tendens til at rykke væk fra Boys Brigade. Men i går talte jeg omkring 13 unge ledere, så det var meget opløftende og motiverende, fortæller Masauso om besøget hos FDF K 19 Vanløse.

Samarbejde på tværs af grænser

I weekenden holder Global Fellowship bestyrelsesmøde på Rysensteen i København. En organisation, der arbejder for at hjælpe og styrke sine medlemmer, blandt andet ved at opfordre til samarbejde på tværs af grænser og ved at give tilskud til forskellige projekter.

-Vi ser på, hvordan vi bedst kan udvikle ungdommen, for vi ser den som et fundament og udgangspunkt for fremtiden. Og så arbejder vi på, hvordan vi kan have mere samarbejde på tværs af medlemsorganisationerne, for det giver noget helt særligt, når et ungt menneske rejser ud. Man kan sagtens læse en masse om Zambia, men man kan ikke rigtigt forstå kulturen, før man har været der – og det samme er tilfældet med Danmark og jeg. 

Masauso Mzanza er derfor ikke et sekund i tvivl om, at det giver god mening, at medlemsorganisationerne drager nytte af hinanden: Med Global Fellowship er der nemlig mulighed for at gøre en stor forskel, mener han.

-Arbejdet gør en stor forskel. I udviklingslandene er det svært bare at have ressourcer til at få organisationen til at køre rundt. Med hjælp fra Global Fellowship bliver det lettere for dem at gennemføre projekter, blandt andet træning af frivillige.

Masauso Mzanza er taget med til piltemødet hos kredsen.