Forsinket leverance af forbundsskjorter til 55NORD

Der opleves i øjeblikket mangel på forbundsskjorter i flere størrelser grundet corona-relaterede forsinkelser i produktionen. 

17. Sep 2021
Mia Fanefjord Hansen

En forsinket leverance af forbundsskjorter til 55NORD medfører lige nu, at butikken melder FDFs forbundsskjorte udsolgt i flere størrelser.

Butikken har siden marts ventet på en ny leverance af forbundsskjorter, som ad flere omgange er blevet udskudt fra producentens side grundet corona-relaterede nedlukninger i tekstilindustrien i de lande, skjorterne produceres. Leverancen er endnu ikke butikken i hænde.

55NORD er i løbende dialog med producenten, og seneste melding er, at forbundsskjorter i de udsolgte størrelser forventes klar til salg 1. oktober. Datoen er dog behæftet med usikkerhed, da tekstilindustrien i flere produktionsled er ramt af fortsatte nedlukninger samt eftervirkninger fra tidligere nedlukninger. Det er samtidig 55NORDs vurdering, at produktionen ikke uden yderligere forsinkelse kan flyttes til en anden producent, idet der er tale om en specialproduktion.

Landsforbundet ser med alvor på den forsinkede leverance, som i øjeblikket medfører, at mange børn må vente unødigt længe på deres forbundsskjorte, når de bliver en del af FDFs fællesskab eller vokser ud af deres gamle skjorte. FDF følger sammen med butikkens anden ejerorganisation, KFUM-Spejderne, situationen tæt med henblik på hurtigst muligt at sikre de nødvendige leverancer.