Fra jagt til flugt

FDFs internationale udvalg har netop åbnet forhåndstilmeldingen til årets internationale interrailløb, der i år går under navnet FLUGTEN 

11. Nov 2019
Emilie Sunekær Christensen 
Flugten

Første november åbnede forhåndstilmeldingen til 2020s interrailløb FLUGTEN. Et løb, arrangeret af FDFs internationale udvalg, der siden 2013 har stået for at sende 100 unge på togjagt gennem Europa.

Nyt koncept 

I 2020 er konceptet ændret, nu er de unge ikke længere på jagt, men på flugt. Jacob Andersen, formand for ”Flugten 2020”- udvalget, fortæller

- Turen foregår stadig på samme måde som de tidligere interrails. Vi skal stadig med tog rundt i hele Europa, opleve en masse fede ting, møde andre børne- og ungdomsorganisationer og se andre sider af Europa, end dem vi måske plejer. Temaet på løbet bliver dog en flugt og ikke så meget en jagt, som det tidligere har været. 

Jacob Andersen kan desværre ikke løfte sløret for, hvad ”flugt” indebærer, men lover 14 hæsblæsende dage, hvor alt kan ske.

Flugten gennem Europa

Sidste løb i 2017 gik under navnet ”Jagten 2017 - Toget Forbandelse”, hvor de unge skulle jagte bagmændene bag en række sabotager, som DSB havde oplevet. En jagt, der sendte de unge gennem blandet andet Rumænien, Schweiz og Østrig.

Men denne gang er ”jagten” altså ændret til ”flugten”. Hvilket betyder, at de 100 udvalgte unge mellem 15-25 år, i hold af 3-6 personer, med en holdleder over 18 år, skal flygte gennem Europa fra en farlig virus, der truer med at udrydde verdens befolkning.

På egen hånd

FLUGTEN sender de unge på skinner gennem europæiske byer, landområder og skove. En oplevelse, der sætter dem på prøve i alt fra kortlæsning til at sove i togkøjer og gøre sig forståelig i Europas lande.

Jonas Bonde Lyngsø, der deltog i Jagten 2017, fortæller

- En af de vildeste oplevelser på jagten 2017 var det afsluttende natløb i Bruxelles. På egen hånd, i en fremmed storby, søgte vi efter poster, til det blev lyst, og vinderen kunne kåres.

Men selvom de unge synes på egen hånd, så er udvalget og arrangørerne ikke længere end ét kald væk.

Hop med på toget

FLUGTEN løber fra d. 4.-18. juli 2020 fra et endnu ukendt sted, med en endnu ukendt rute. Prisen lyder på 5600 kr. og for dét, får de unge både overnatning, interrailpas, fællesaktiviteter og mad.

Vil du vide mere, tilmelde et hold eller forsikre dine forældre om, at alt nok skal gå, så klik ind på deres hjemmeside her.