Konference: Det nyeste inden for friluftsliv og værktøjer til at få flere medlemmer

Den første weekend i oktober holder FDF i samarbejde med andre organisationer en konference om friluftsliv på Sletten. Her kan man blive inspireret til at bruge friluftsliv på nye måder – og få flere medlemmer

18. Sep 2017
Mai Christensen

På konferencen vil der være mulighed for at blive inspireret til at prøve kræfter med friluftsliv på en ny og anderledes måde hjemme i kredsen.

Stand up paddling, mountainbike og inspiration til måder at gribe friluftsliv an på. Det er nogle af de ting, man som deltager kan se frem til, når der bliver afholdt konference om friluftsliv i foreninger på Sletten den 7. oktober. Konferencen stiller skarpt på, hvordan kredsene kan skabe nyt liv og tiltrække medlemmer med populære friluftsaktiviteter. 

-På konferencen skal man blive så inspireret, at man får ild i sjælen. Derfor kan man komme som helt almindelig kreds, høre mere og prøve kræfter med det nyeste, der rør sig inden for friluftsliv, fortæller Tomas Vilstrup, der er naturvejleder på Sletten og én af hovedkræfterne bag konferencen.

Han tilføjer, at deltagerne udover at få hjælp til udviklingsprojekter og opfølgende besøg af ham selv også kan møde FDFere, der allerede er lykkedes med at satse på friluftsliv.

-På konferencen kan man også møde nogle af dem, der allerede har gjort noget godt. Det er blandt andet Væbnermesterskabsudvalget, FDF Lind og FDF Sunds. De er alle gode eksempler på, at man ved at sætte nye initiativer i gang, kan få en skarpere profil i lokalområdet, siger han. 

Samarbejde på tværs

Konferencen er blevet til i samarbejde mellem DGI, Det Danske Spejderkorps og FDF. Tanken bag er, at friluftsliv er uhyre populært, men at det stadig er ganske få foreninger, der tilbyder disse aktiviteter. 

-Vi har organisationen imellem talt om, at friluftsliv er trendy lige nu. Med alle de trends, der er på friluftsscenen lige nu, og den udvinkling, kunne vi godt tænke os, at flere foreninger kunne bruge friluftsliv som løftestang til at få flere medlemmer – og lave aktiviteter for folk, der ikke ellers er interesserede i friluftsliv, siger Tomas Vilstrup.

Derfor håber arrangørerne også på et stort opbud den første weekend i oktober, når konferencen finder sted. Konferencen er nemlig ikke en, man finder alle steder.

- Konferencen er er den eneste af sin slags, som sigter mod at udvikle lokale foreningsliv, der nogensinde har været afholdt. Det er helt unikt, afslutter han.

På dagen bliver der mulighed for at prøve Slettens mountainbikespor.

FOTO: Bernt Nielsen