Gå med i årets sogneindsamling

Søndag d. 12. marts går FDF med i årets sogneindsamling. Giv kredsens børn og unge mulighed for at hjælpe mennesker i nød med at få mad på bordet.

20. Jan 2023
Rasmus Lind

Foto: Kasper Henriksen

I FDF har vi en langvarig tradition for at engagere os i andre mennesker - både kredsens egne børn og ledere, men bestemt også mennesker i andre verdensdele, som har en helt anden hverdag, end den vi kender. En af måderne, vi gør dette på, er ved hvert år at deltage i Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende sogneindsamling.

Indsamlingen giver mad på bordet

Indsamlingen går i år til at afhjælpe den fødevarekrise, som berører rekordmange mennesker. På tre år er antallet af mennesker med behov for fødevarehjælp tredoblet og det er der flere årsager til. Dels spiller klimaforandringerne en stor rolle, da de mange steder giver meget dårligere forhold for landbruget og dels spiller krigen i Ukraine også en rolle, da Ukraine traditionelt set er et land, som producerer mange fødevarer til resten af verden. 

I Sogneindsamlingen hjælper FDF med at samle ind til både at give akut hjælp til Ukraine og til at afhjælpe klimaforandringerne, som har stor betydning for vores mulighed for at dyrke landbrug. Derudover planter Folkekirkens Nødhjælp også et træ i Etiopien for hver indsamler, som går en rute.

Meld din kreds eller dit klassehold til indsamlingen  

For kredsens børn og unge kan det være en stor oplevelse at være med til at gøre en vigtig forskel for andre mennesker. Børnene mærker, at det nytter, og bliver stolte, når de kan hjælpe andre – og får plantet et træ til gavn for andre familier og børn. 

Du kan finde tilmeldingen til Sogneindsamlingen her

Tilmeld jer med navn og kontaktinfo på en leder. Det er ikke nødvendigt at tilmelde jer flere gange, selvom I kan dække flere ruter end én. Du kan også tilmelde jer ved at kontakte den lokale kirke. 

Brug GLOBUS-aktivitetsmateriale som optakt

FDFs GLOBUS-udvalg har samlet en række aktiviteter, som kan bruges på det ugentlige møde op til indsamlingen. Sammen med indsamlingen kan I lave et kort GLOBUS-mødeforløb, hvis I har lyst, og på den måde give børnene endnu mere forståelse for, hvad indsamlingen bidrager til.