Gensyn med musen på Molevitten

FDF Landslejr 2016 er allerede "længe siden". Det er svært ikke at tænke tilbage på lejren uden at trække på smilebåndet. Apropos smilebåndet - så er vi taget på besøg hos en, der absolut fik os til at smile: Musen Hannibal.

05. Jan 2017
Jasmin Sørensen og Musen Hannibal

På landslejren blev Musen Hannibal kendt som den karismatiske mus, der ikke altid havde rent mel i posen. Til gengæld var Hannibal vild med opmærksomheden og spotlyset på den store scene.

FOTO: Rieke Poppe.

Åge tager imod mig ved døren, siger “yd yd” og lukker mig ind. I stuen finder jeg Hannibal, der poserer foran et stort spejl. “Har du set hvor flot jeg er?” begynder han, inden jeg overhovedet får hilst på. Han fortsætter:

-Nå, skal vi komme i gang? Nu bor vi så her, hvor FDF Skjern boede i sommer. Vi troede i lang tid, der var gemt en ost på stedet. Nu har vi fået opklaret, at det bare er fordi mange af dem fra Skjern ikke gik i bad på Molevitten, og deres lugt bare hang i luften. 

[Hvem] er Musen Hannibal?

Dagens mission består i at lære den rigtige Hannibal at kende. Er han virkelig så streng, arrogant, ubehøvlet og flabet, som han gav udtryk for på landslejren? Ja, det er han. Utvivlsomt. Men der viser sig også at være andre sider af den hårdføre mus. Da vi er en tur ude i haven, kan jeg ikke lade være med at spørge, om han har nogen hobbyer.

-Nu er du på vej! Jeg elsker at lege. Jeg elsker at lege nye lege. For eksempel har jeg lige bestilt 10 tønder flydende nitrogen og et lille fuglebur. Så nu skal der leges! Vil du være med?, spørger han. 

Jeg takker pænt nej til det fine tilbud, men mine tanker ledes hen på Åge og hans tilstand. Hannibal overrasker igen, ved at afsløre sin ellers godt skjulte hengivenhed for sin onkel.

-Åge er min ven. Vi er jo i familie. Og faktisk er Åge lige begyndt at flyve igen. Det tog os godt nok tre uger at finde de sidste fjer, så vi kunne lime dem fast på ham igen, fortæller han. 

En stor mus, med et stort ego og et stort hjerte.  

(Skribenten fraskriver sig al ansvar for Hannibals udtalelser)