"Vi vil gå langt for at give børnene en god oplevelse til sommer"

Der er udsigt til gode FDF-oplevelser over sommeren. I FDF Nørre Uttrup tager de på en anderledes sommerlejr.

20. May 2020
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Rieke Poppe

Der er udsigt til gode FDF-oplevelser for børn og unge over sommeren. Mange kredse er i fuld gang med at planlægge, hvordan de kan gennemføre sommerlejre og andre sommeraktiviteter i månederne, der kommer.

Med myndighedernes hidtidige udmeldinger forventes det, at vi til sommer må mødes op til 50 personer, og de nærmere retningslinjer kommer op mod 8. juni. Der er derfor god grund til at holde fast i planlægningen af sommerlejre og andre sommeraktiviteter.   

- Det er vigtigt, at børn og unge i FDF får et sommertilbud og mærker det fællesskab, de er en del af. Det tyder nu på, at det bliver muligt at lave sommerlejr og aktiviteter for børn og unge. Vi har derfor i Hovedbestyrelsen stor tiltro til, at kredsene kan finde lokale løsninger, så vores børn og unge denne sommer får gode oplevelser gennem FDF, siger formand for Hovedbestyrelsen Jonas Kolby Laub Kristiansen.

På anderledes sommerlejr

I FDF Nørre Uttrup har lederne har taget beslutningen om at tage på sommerlejr, men det bliver på en ny og anderledes måde. 

- Vi ved, at sommerlejr er noget af det, børnene sætter mest pris på i FDF Nørre Uttrup, og derfor vil vi gå langt for at give børnene en god oplevelse til sommer. Jeg synes, at det er særligt vigtigt nu, hvor der har været så lidt FDF i foråret, og vi skal blive ved med at have et godt børne- og lederfællesskab, siger kredsleder Lykke Overgaard.

Børnene skal mærke fællesskabet

Årets sommerlejr bliver uden overnatning og fællesspisning. I stedet har kredsen valgt en model med et dagligt arrangement i en uges tid, hvor børnene kommer om morgenen og tager hjem om eftermiddagen.

- Vi skal have skruet op for fællesskabsfølelsen i den uge, for vi skal mærke, at vi stadig løfter i flok, siger Lykke Overgaard.

Lykke Overgaard og de øvrige ledere er bevidste om, at det bliver en anderledes oplevelse.

- Vi kommer til at mangle de stille stunder, som vi som regel har morgen og aften fx. lysning og mørkning. Stunder hvor vi mangler fællesskabets stilhed. Fordele er der dog også, eksempelvis ledere som nu har mulighed for at deltage i dele af lejren, hvor de ellers var forhindret i at deltage i en hel uges lejr.

 

Nedenfor kan I som kreds finde inspiration til sommerlejre og andre sommeraktiviteter for kredsens medlemmer, som kan tilpasses de gældende retningslinjer.