Familier mødes i hele Danmarks Familieklub

FDF er gået ind i partnerskabsprojektet Hele Danmarks Familieklub, og søger nu engagerede voksne i FDF Landsdel 5 og 6, der vil være med til at skabe lokale familiefællesskaber.

18. Jan 2018
Christina Gro Hansen

Foto: Jacob Warrer

Hele Danmarks Familieklub er et femårigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond, som FDF er gået ind i. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM-Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe stærke, betydningsfulde fællesskaber. 

– Vi mærker en voksende nysgerrighed og lyst til at se ud over ens egen familie og bruge tid med andre familier som på forskellig vis har brug for at blive inviteret ind i et fællesskab. Vi drømmer om, at ingen familier skal stå uden fællesskab og netværk, når livet udfordrer. Vi ved, at hvis vi bruger lidt tid sammen med andre familier, får vi alle mere mod på livet, flere smil og et stærkere sammenhold, siger Anne Mette Hede Jensen, national projektleder for Hele Danmarks Familieklub. 

En klub med leg, mad og fællesskab 

En familieklub består af 8-9 familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde; enlige forældre, sammenbragte familier, unge familier, familier med mor, far og børn, tilflytterfamilier og så videre. Man mødes ca. to gange om måneden til leg og aktiviteter målrettet børn i aldersgruppen 2-12 år, aftensmad og fællesskab, og det er gratis at være med.  

– FDF vil samarbejde for at give flere børn og unge et ståsted at møde verden fra, som det hedder i vores udviklingsmålet, og derfor var det oplagt for os at være med. Hele Danmarks Familieklub er for kredsene en meget konkret mulighed for at give børn og unge i udsatte positioner mulighed for at opleve et meningsfyldt fællesskab. Vi håber, at kredsene i Syddanmark også kan se ideen, siger FDFs udviklingschef Bitten Schjødt Kjær.  

Familieklubberne startes i første omgang i Syddanmark. Derfor søger FDF lige nu engagerede voksne i FDF Landsdel 5 og FDF Landsdel 6, der vil være med til at starte en familieklub i deres by. Familieklubberne kører i ca. ½ år ad gangen, og arbejder på, at børnene eksempelvis kan fortsætte til FDF.