Myanmar: Unge, drømme og demokrati

Drømmer du om at møde en anderledes og fascinerende verden? Har du lyst til at rejse sammen med andre unge? Med FDF og Silkeborg Højskole har du mulighed for både at gå på højskole og rejse af sted på eventyr.

22. Sep 2016
Simon Stagis
Til januar starter et nyt hold på Silkeborg Højskole, der efter et højskoleophold skal på en unik rejse til Myanmar. FOTO: Silkeborg Højskole

Buddhistmunke i røde klæder, forgyldte pagoder, grønne rismarker og generte piger med sminke på kinderne. Som rejseelev på Silkeborg Højskole vil du opleve et hjørne af Asien, som på flere måder ikke har ændret sig meget, siden det engelske kolonistyre ophørte i 1947. Befolkningen har i 50 år levet i et militærdiktatur, som på mange måder har undertrykt befolkningen. Men nye vinde blæser med bl.a. menneskerettigheds-aktivisten og Nobelpristageren Aung San Suu Kyi i spidsen, og militærgeneralerne er langsom ved at løsne grebet. Demokratiske reformer sker nu i en hast, man ikke har set før. Det giver et spirende håb om en bedre fremtid for befolkningen, og det giver mulighed for at møde befolkningen på helt nært hold.

Rejs med FDF i ryggen
I samarbejde med FDF, KFUM og KFUK og Danmission gennemfører Silkeborg Højskole et spændende udviklings- og studierejseprojekt i Myanmar. Projektet begynder med højskoleophold og undervisning i Silkeborg fra januar 2017. Derefter venter en unik rejse til Myanmar, hvor du deltager i frivilligt arbejde i udviklingsprojekter eller på et værested for gadebørn. Du vil komme helt tæt på nogle frivillige unge ildsjæle - som knokler løs med at skabe ændringer i deres lokalsamfund.

Underviser og rejseleder er Simon Stagis, som er rejselysten FDFer gennem mange år.

Under rejsen bliver der mulighed for at komme helt ud i lokalsamfundene.

FOTO: Silkeborg Højskole