"Hvis du ikke har mod, så tør du ikke gøre noget, og så kommer du ingen vegne"

Kamilla, Louise og Martin deltager alle på weekendens Landslejrkursus. De glæder sig til at få tændt landslejrgnisten og til at få inspiration til landslejrkredsarbejdet med sig hjem i bagagen. 

18. Sep 2021
Stina Lykke Hyllested Volf 

FDFs Landslejrkursus er i fuld gang, og Friluftscenter Sletten myldrer i disse timer med ledere, der hver især fylder rygsækken med inspiration, viden og masser af landslejrstemning. Når kurset er slut, skal de mange frivillige hjem og give landslejrens fortælling og temaramme om 'mod' liv - hver i deres kreds. Her kan du møde et par af de deltagende ledere, der fortæller om deres forventninger til landslejrkurset og om, hvorfor de mener, at samtalen om mod er vigtig i FDF. 

Louise fra FDF Skovlunde

Hvad håber du at få med hjem fra landslejrkurset?

- Jeg håber på at blive klar til at give mine pilte, seniorer og væbnere en god lejr til sommer.

Hvorfor synes du, det er vigtigt at snakke om mod i FDF?

- Fordi mod er noget af det første, du får brug for, før du går ud i livet. Hvis du ikke har mod, så tør du ikke gøre noget, og så kommer du ingen vegne. Så mod er en god ting at have.

Martin fra FDF Gug

Hvad håber du at få med hjem fra landslejrkursus?

- En masse god information og inspirationsmateriale til at tage med hjem til kredsen, så vi kan få sparket det her landslejrår i gang.

Hvorfor synes du, det er vigtigt at snakke om mod i FDF?

- Det er vigtigt for at få folk ud og få dem med, der ikke helt tør at deltage i fællesskabet. Det er vigtigt at få italesat. 

Kamilla fra FDF Bredebo

Hvad håber du at få med hjem fra landslejrkursus?

- Jeg håber, vi kan få noget konkret at arbejde med, som kan gøre børnene klar til Landslejr. Vi vil gerne kunne forberede os bedst muligt på de ting, der kan komme, så vi kan sætte børnene ind i det og give dem en bedre forståelse for, hvad de skal. Vi håber, at det vil give dem en større oplevelse og give os ledere værktøjet til at bygge temaet op på de ugentlige møder inden lejren; med den store afslutning på selve Landslejren.

Hvorfor synes du, det er vigtigt at snakke om mod i FDF?

- Fordi alle har en grænse. Nogle gange er det modigt at overskride grænserne, og andre gange er det modigt at stå ved sin grænse.