17 unge klæder sig på til at lave FDF-kurser

Kommende instruktører øvede sig og debatterede sidste weekend.

04. Dec 2015
Simon Stagis

Sammen med andre unge FDFere øvede Anna Ebbensgaard sig blandt andet i at afholde andagter på FDFs Instruktøruddannelse. FOTO: Simon Stagis


Hvis man åbnede døren på klem ind til lokalet på FDFs instruktøruddannelse i weekenden, ville man blive ramt af utallige diskussioner, dybdegående overvejelser og en kraftig energi fra teatersportsøvelser. I alt var 17 unge samlet for at klargøre sig selv til at være instruktører på FDFs mange kurser. 

Kunsten at skabe et godt kursus

Silkeborg Højskole dannede rammer for et fyldt kursus, hvor FDFere mellem 19-28 år fra hele landet knoklede løs for at dygtiggøre sig. Der er mange overvejelser at gøre sig, når man skal forberede grundigt indhold og skabe et godt kursus-miljø for andre børn, unge og voksne i FDF. Instruktøruddannelsen er derfor et godt sted at starte, hvis man drømmer om at lave FDF-kurser lokalt i landsdele eller på et af forbundets mange kurser. 

Fedt at dele mine tanker med andre

- Kurset har givet mig mulighed for og hjælp til at reflektere over, hvad jeg kan bidrage med som instruktør i FDF, fortæller Anna Ebbensgaard fra FDF Holstebro 1. Og så har det bare været fedt, at have tid til at diskutere med andre FDFere om, hvad man egentlig kan forvente af en instruktør – og dele tanker om, hvordan man bedst samarbejder med andre om at lave kurser.

Anna og de øvrige kommende instruktører har gennem øvelser og debatter arbejdet med pædagogiske værktøjer, konflikthåndtering, instruktøridealer, forkyndelse og meget andet. Alt sammen områder, der er gode at gøre sig overvejelser omkring forud for planlægning af kurser i FDF. 

Vil du med næste gang?

Instruktøruddannelsen afvikles igen efter sommerferien og landslejren. Hold dig opdateret på FDFs Facebook. Som deltager er man ikke garanteret at blive instruktør, men deltagelse på kurset er en god tilkendegivelse af interessen for at lave kurser i FDF.

Du er altid velkommen til at kontakte FDFs uddannelses-konsulent: simonstagis@FDF.dk