Tilmeldingen til efterårets instruktøruddannelse er åben

I weekenden den 29. september til 1. oktober bliver der rig mulighed for at blive klædt til at stå i spidsen for FDFs kurser, når efterårets instruktørkursus finder sted på Silkeborg Højskole. Sidder du med en kursusinstruktør i maven, kan du allerede nu tilmelde dig.

14. Aug 2017
Mai Christensen

Der bliver både tid til leg, udfordringer og afprøvning af grænser, når efterårets instruktøruddannelse løber af stablen. FOTO: Bernt Nielsen

-Kurset giver dig nogle gode redskaber - uanset om du har været instruktør før eller ej.

Sådan lyder det fra Christina Schäfer fra FDF K 26 Husum. Hun er én af de mange FDFere, der er blevet klædt på til at blive en endnu bedre kursusinstruktør på FDFs instruktøruddannelse. Endnu flere FDFere har nu den mulighed, når kurset endnu en gang løber af stablen i efteråret. Denne gang sker det i weekenden den 29. september til 1. oktober på Silkeborg Højskole. Og tilmeldingen er allerede nu åben.

-For mig var det bedste, de debatter vi havde omkring at være instruktør, som også var med til at udfordre min egen holdning til det at være instruktør. Samtidig giver det samlede kursus et godt redskab til at tænke kreativt og tage gode beslutninger i svære situationer, siger Christina Schäfer. 

Endnu en god kursusoplevelse

Selvom instruktørkurset ikke er nogen garanti for, at man bliver instruktør på et af de kommende kurser, har instruktørkurset de senere år været uhyre populært. Og spørger man Tobias H. Jørgensen fra FDF Bjerringbro, 

-Man får en masse gode kompetencer med i rygsækken og et virkelig stærkt fællesskab. Det er klart den fedeste måde at bruge sin fritid på, hvis du spørger mig. Det er som den fedeste lejr, du har prøvet hjemme i kredsen, og så kan du gange det med tre, siger FDFeren fra Bjerringbro og fortæller, hvordan instruktørkurset har været en forlængelse af de mange gode kursusoplevelser, han har haft i FDF. 

-For mig personligt har FDFs kurser givet et fællesskab, som jeg havde brug for og givet mig nogle sociale kompetencer. Det skal siges, at da jeg var 11 til 13 år, var jeg syg med OCD. Det betød, at jeg ikke rigtigt lærte det med det sociale, så jeg kom bagefter. Men efter otte seniorkurser har jeg aldrig stået stærkere, afslutter Tobias H. Jørgensen.